Προειδοποίηση για την Ευρώπη: Θα γίνουν κυβερνοεπιθέσεις κατά τις επερχόμενες εκλογές

Προειδοποίηση για την Ευρώπη: Θα γίνουν κυβερνοεπιθέσεις κατά τις επερχόμενες εκλογές

Ένας πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ο οποίος υπηρέτησε στην κυβέρνηση Ομπάμα είπε ότι οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να είναι αποφασισμένες να αντιδράσουν έντονα στις προσπάθειες της Ρωσίας ή άλλων να χρησιμοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις για να επηρεάσουν τις εκλογές τους, και κατέκρινε τις αμερικανικές αντιδράσεις ως ανεπαρκείς.

Ο πρώην βοηθός γενικός εισαγγελέας Τζον Κάρλιν, ο οποίος διηύθυνε το τμήμα εθνικής ασφάλειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και επέβλεπε την δίωξη εγκληματιών του διαδικτύου, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έκαναν αρκετά για να εμποδίσουν την υποκλοπή και διάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος κατά την προεδρική προεκλογική περίοδο το 2016.

“Αυτά που κάναμε έγιναν πολύ αργά”, είπε ο Κάρλιν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο θέμα παραβίασης δεδομένων σχετικών με τις εκλογές σε συνέδριο της εταιρείας RSA για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. “Δεν φέραμε καθόλου στο τραπέζι το θέμα αποτροπής (των επιθέσεων)”, είπε.

Η αμερικανική κοινότητα μυστικών υπηρεσιών έχει πει ότι οι υποκλοπές διενεργήθηκαν από τη Ρωσία για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές και να βοηθήσει τελικά τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει. Η Ρωσία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες χάκινγκ επανειλημμένα.

Ο Κάρλιν είπε ότι χώρες που προετοιμάζονται για εκλογές θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιδράσουν δυναμικά και γρήγορα σε κυβερνοεπιθέσεις. “Πριν τις εκλογές, είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείεα αλλά και για εταίρους όπως η Γερμανία, όπως η Γαλλία, να ξεκαθαρίσουν πού θέτουν την κόκκινη γραμμή, ότι θα υπάρξει έντονη προσπάθεια αποτροπής (των επιθέσεων), και ότι όσον αφορά την αποτροπή, η πολιτική μας θα πρέπει να είναι ότι θα αναλάβουμε δράση μέχρι να σταματήσει η δράση” (της υποκλοπής), είπε ο Κάρλιν.

“Οπότε δεν θα υπάρξει όριο στο επίπεδο στο οποίο θα κλιμακώσουμε την αποτροπή όταν υπονομεύεις μια βασική αξία”, πρόσθεσε.

Φέτος έχουν προγραμματιστεί εκλογές σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ο Κάρλιν παραιτήθηκε από τη θέση του στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον Οκτώβριο πέρσι και τώρα διευθύνει το τμήμα ρίσκου και διαχείρησηση κρίσεων στη δικηγορική εταιρεία Morrison & Foerster LLP.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter