Προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο Petrobras

Προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο Petrobras

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας PETROBRAS ,διέταξε η εισαγγελέας διαφθοράς ,Ελένη Τουλουπάκη.

Θα διερευνηθεί η τυχόν τέλεση των αξιόποινων πράξεων της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Αφορμή για την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης στάθηκε κατάθεση του πρώην διευθυντή της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας Petrobras, Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα, ο οποίος φέρεται να ανέφερε στις βραζιλιάνικες αρχές ότι ο Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης, του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της Petrobras.

Σύμφωνα με αυτή την κατάθεση ο Πρόξενος επί τιμή, φέρεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία. 

Τις πληροφορίες αυτές τις μετέδιδε σε 20 τουλάχιστον εταιρείες, με τις περισσότερες -αν όχι όλες- να ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter