Προκλητική η Μπαρντό: Συχνά οι ηθοποιοί καταγγέλλουν παρενόχληση για να κερδίσουν την προσοχή του κόσμου

Προκλητική η Μπαρντό: Συχνά οι ηθοποιοί καταγγέλλουν παρενόχληση  για να κερδίσουν την προσοχή του κόσμου

Η Γαλλίδα ακτιβίστρια και πρώην ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό υποστήριξε σήμερα ότι πολλές ηθοποιοί προκαλούν ερωτικά τους κινηματογραφικούς παραγωγούς για να κερδίσουν έναν ρόλο και στη συνέχεια παραποντιούνται ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά ώστε να τραβήξουν την προσοχή επάνω τους.

Τα σχόλια αυτά της Μπαρντό έγιναν μία εβδομάδα αφότου η Κατρίν Ντενέβ προκάλεσε κατακραυγή χαρακτηρίζοντας “πουριτανική” την εκστρατεία #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, που είχε ως αφετηρία το σκάνδαλο του Αμερικανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Σύμφωνα με το περιοδικό Paris Match, η Μπαρντό είπε ότι οι περισσότερες καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από γυναίκες ηθοποιούς –και όχι από τις γυναίκες γενικότερα– είναι “υποκριτικές, γελοίες και άστοχες”.

“Υπάρχουν πολλές ηθοποιοί που ερωτοτροπούν με τους παραγωγούς μόνο και μόνο για να πάρουν έναν ρόλο” ισχυρίστηκε η 83χρονη πρώην ηθοποιός και μοντέλο. “Μετά, απλώς για να μιλάει ο κόσμος για αυτές, λένε ότι τις παρενόχλησαν”, πρόσθεσε.

Η Μπαρντό, που έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1950 και παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ όταν ήταν μόλις 18 ετών, είπε επίσης ότι οι συζητήσεις περί παρενόχλησης εμποδίζουν την ανάδειξη σημαντικότερων θεμάτων. Ισχυρίζεται επίσης ότι η ίδια δεν υπήρξε ποτέ θύμα παρενόχλησης. “Το έβρισκα γοητευτικό όταν μου έλεγαν ότι είμαι όμορφη ή ότι έχω ωραία οπίσθια. Αυτού του είδους τα κοπλιμέντα είναι ωραία”, είπε.

Η Μπαρντό εμφανίστηκε σε περισσότερες από 40 ταινίες και το περιοδικό Playboy την έχει συμπεριλάβει στις πέντε πιο σέξι γυναίκες ηθοποιούς του 20ού αιώνα. Αφού εγκατέλειψε τον κινηματογράφο το 1973 αφοσιώθηκε στην προστασία των ζώων. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, με τις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς για τους ομοφυλόφιλους, τους μουσουλμάνους μετανάστες και τους άνεργους. Το 2008 καταδικάστηκε για πέμπτη φορά μέσα σε 11 χρόνια για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους και προσβολή των μουσουλμάνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter