Προκλητικός ο Γιλντιρίμ για κυπριακή ΑΟΖ, Έλληνες στρατιωτικούς και Ε.Ε.

Προκλητικός ο Γιλντιρίμ για κυπριακή ΑΟΖ, Έλληνες στρατιωτικούς και Ε.Ε.

«Δύο Έλληνες στρατιώτες παραβίασαν τα σύνορα πριν κάποιες ημέρες, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. Σχολίασε μάλιστα πως πρόκειται για σοβαρό διπλωματικό θέμα για να μεταφέρεται στην Ε.Ε.

Μάλιστα άφησε αιχμές ότι πλέον έχει γίνει συνήθεια «να μεταφέρουν στην Ε.Ε. όποιο θέμα σχετίζεται με την Τουρκία και να ζητούν τη στήριξή της». Εκτίμησε ότι οι σχέσεις με την Ε.Ε. «ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες».

Εξάλλου, ζήτησε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημαία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. «Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση» είπε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός παραχώρησε κοινή συνένεντευξη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχουρμάν.

Σε ό,τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ, όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος και το ΚΥΠΕ, τόνισε ότι οι μονομερείς δραστηριότητες δεν αντικρίζονται θετικά ούτε από την Τουρκία ούτε από τους Τ/Κ.

«Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν μόνο όταν υπάρξει μια λύση μόνιμη,βιώσιμη με ένα σχήμα ενός κράτους δικοινοτικο. Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και τέτοιου είδους προκλητικές δραστηριότητες θα έχουν την απάντησή τους», ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter