Προς αναβολή για ένα χρόνο ακόμα οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Προς αναβολή για ένα χρόνο ακόμα οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το υπουργείο Οικονομικών να διαπραγματευτεί ένα χρόνο παράταση με τους θεσμούς σχετικά με το θέμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. 

Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν συσταθεί περίπου 100 επιτροπές που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια, οι οποίες αποτελούνται από εφοριακούς, μεσίτες, εκτιμητές ακινήτων, υπηρεσιακούς παράγοντες της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκειμένου να καθοριστούν οι τιμές ζώνης. 

Όμως, επειδή η αγορά ακινήτων στην ουσία είναι νεκρή, κάτι το οποίο παραδέχεται και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι εφικτό το να καθοριστούν τιμές ζώνης. Επί της ουσίας, όπως τονίζουν πηγές που συμμετέχουν στις επιτροπές, δεν γίνονται καν πράξεις, αν και η σύλληψη του σχεδίου για τον καθορισμό των τιμών κρίνεται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και βεβαίως το αρμόδιο υπουργείο ως καινοτόμος και σημαντική. 

Πάντως, η κτηματαγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία της υφυπουργού Οικονομικών κυρίας Αικατερίνης Παπανάτσιου την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου σε συνέδριο για την αξιοποίηση των ακινήτων που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ομιλία στην οποία, η κυρία Παπανάτσιου αναμένεται να δώσει μία πρώτη εικόνα για τις στοχεύσεις και συνάμα της προθέσεις του υπουργείου ως προς το ζήτημα της αντιμετώπισης των αντικειμενικών αξιών και της προσέγγισής τους με τις εμπορικές τιμές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter