Προς εκτόνωση η σεισμική ακολουθία στο Κιλκίς – Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Προς εκτόνωση η σεισμική ακολουθία στο Κιλκίς – Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Η σεισμική ακολουθία στο Κιλκίς φαίνεται πως βαίνει προς αποκλιμάκωση, καθώς σύμφωνα με τους σεισμολόγους, κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώθηκε η δραστηριότητα στο ρήγμα της περιοχής, ενώ τα μεγαλύτερα μεγέθη, σήμερα το πρωί δεν ξεπερνούσαν τους 2,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

«Η δραστηριότητα μειώθηκε, δεν είχαμε μία δύσκολη νύχτα. Δεν υπήρξε χωρική επέκταση και όσο πάνε οι σεισμοί γίνονται πιο αραιοί. Αυτό μας κάνει όλο και πιο αισιόδοξους, χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι θα σβήσει έτσι απλά η δραστηριότητα. Θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, όπως φαίνεται με αποκλιμάκωση» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, οι σεισμοί που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί δεν ξεπερνούσαν τους 2 και 2,5 βαθμούς.

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αρμόδιες και εμπλεκόμενες -στον σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας- υπηρεσίες στο Κιλκίς, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Όπως είπε, έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ και χθες το βράδυ ήταν μια σχετικά ήσυχη βραδιά.

Τόνισε δε, ότι έως στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημίες και σημείωσε ότι, από την πρώτη στιγμή ο ίδιος, σε συνεργασία με εκπροσώπους αρμοδίων φορέων και του δήμου, ενημερώθηκαν για την κατάσταση, προκειμένου να διαμορφώσουν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του φαινομένου. «Περιμένουμε να δούμε σήμερα πώς θα εξασθενήσει το φαινόμενο» επισήμανε ο κ. Βεργίδης και υπενθύμισε ότι συνιστάται στους πολίτες να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να αποφεύγουν την είσοδο και παραμονή τους σε ετοιμόρροπα ή παλαιά κτίσματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter