Προς συγχώνευση ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA με το STAR!

Προς συγχώνευση ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA με το STAR!

Σε προχωρημένες συζητήσεις για τη συγχώνευση του ALPHA με το STAR, βρίσκονται οι επιτελείς του Δημήτρη Κοντομηνά και του Γιάννη Βαρδινογιάννη, κίνηση που, εάν τελικά ολοκληρωθεί, θα είναι το πρώτο μεγάλο deal στα τηλεοπτικά χρονικά και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο τηλεοπτικό τοπίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, το deal που συζητείται είναι να πάρει ο Δημήτρης Κοντομηνάς το 40% του STAR και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το 60% του ALPHA. Η προσέγγιση των δυο πλευρών έγινε με πολύ προσεκτικά βήματα και με στόχο, όπως λένε, την επίτευξη οικονομίας κλίμακος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το STAR του Γιάννη Βαρδινογιάννη εμφανίζεται σε συζητήσεις είτε για τη συγχώνευση είτε τη συνεργασία με άλλο τηλεοπτικό σταθμό. Πριν από περίπου ένα χρόνο οι συζητήσεις ήταν με τον ΣΚΑΙ και αφορούσαν αρχικά τη συγχώνευση μέσω ανταλλαγής μετοχών ενώ στη συνέχεια έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων η συνεργασία σε επίπεδο τμημάτων με τη συγχώνευση του τεχνικού τομέα. Συζητήσεις που τελικά δεν κατέληξαν σε συμφωνία με την πλευρά Αλαφούζου.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακήρυξη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης των προσωρινών υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδεις με στόχο μέχρι τις 4 Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση. Οι σταθμοί που έχουν καταθέσει για να πάρουν μία άδεια είναι οι: Alpha, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ, Epsilon και η Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ. Με την ανακοίνωση της τελικής λίστας θα πρέπει να καταβάλουν άμεσα τα 3,5 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter