Πρόσφυγες προσφέρουν το υστέρημά τους σε άστεγους Έλληνες (Video)

Πρόσφυγες προσφέρουν το υστέρημά τους σε άστεγους Έλληνες (Video)

«Το σημαντικό είναι οι άνθρωποι (…) Και εγώ είμαι πρόσφυγας και είμαι από την Συρία. Δεν με νοιάζει, είναι όλοι άνθρωποι» λέει ο Αντέλ από το Χαλέπι.

Τρόφιμα από το υστέρημά τους συγκεντρώνουν πρόσφυγες από τη Θεσσαλονίκη για να το προσφέρουν σε Έλληνες που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Οι πρόσφυγες που ζουν στους καταυλισμούς της Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν καθημερινά άθλιες συνθήκες διαβίωσης πιστεύουν ότι οι άστεγοι είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνους, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, δύο πρόσφυγες από το Χαλέπι της Συρίας, ο Αντέλ και ο Αντνά, καθημερινά βγαίνουν στους δρόμους για να προσφέρουν φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη, υποστηρίζοντας ότι με τόσο κρύο η πείνα μπορεί να είναι θανατηφόρα.

«Δεν ξέραμε ότι είναι πρόσφυγες. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Έρχονται κάθε μέρα, τρεις φορές, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ» δήλωσε η Μαλίνα, μητέρα τριών παιδιών.

«Το σημαντικό είναι οι άνθρωποι όχι αν κάποιος είναι πρόσφυγας ή αν είναι Έλληνας. Σημασία έχουν οι άνθρωποι, δεν με ενδιαφέρει αν είναι Έλληνες. Και εγώ είμαι πρόσφυγας και είμαι από την Συρία. Δεν με νοιάζει, είναι όλοι άνθρωποι» λέει ο Αντέλ από το Χαλέπι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter