Πρόσκληση Τσίπρα προς τον αραβικό κόσμο για επενδύσεις στην Ελλάδα (Video)

Πρόσκληση Τσίπρα προς τον αραβικό κόσμο για επενδύσεις  στην Ελλάδα (Video)

Πρόσκληση στον αραβικό κόσμο να σπεύσει να αξιοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη 2η Ευρω-Αραβική Διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης» και αυτό δεν το δείχνουν μόνον οι αριθμοί είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως η Ελλάδα «αποτελεί μια κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα και ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα μας έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική συνανάπτυξη, τη συνεργασία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αναβαθμίσει τον διεθνή της ρόλο μόνο αν συνεργαστεί με τον αραβικό κόσμο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Υεμένη,με αποφασιστικότητα, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και παράλληλα μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος» επισήμανε ο πρωθυπουργός .

«Πολλές από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη Μεσόγειο και μέσω της ενδυνάμωσης των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Καθίσταται σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να υποστηρίξει την ταχεία επανέναρξη αξιόπιστων συνομιλιών για το Παλαιστινιακό, με στόχο μια δίκαιη λύση στη βάση των δύο κρατών που συνυπάρχουν με ασφάλεια, με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάσει των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα. Μια θέση που σταθερά η ελληνική πλευρά διατυπώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10155942853708054/

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου:

12:00 με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, στις

13:00 με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, κ. Τζόσεφ Μουσκάτ, και στις

14:00 με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Μάρος Σέφτσοβιτς,

οι οποίοι θα βρεθούν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της συνόδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter