Προσοχή: «Γυρίζει» ο καιρός – Απότομη μεταβολή με καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Προσοχή: «Γυρίζει» ο καιρός – Απότομη μεταβολή με καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Για απότομη αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο καιρού. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

-Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο.

-Σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

-Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-02-18) την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινες περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιριά προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-18) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

-Την Κυριακή (25-02-18) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική

Πελοπόννησο.

-Τη Δευτέρα (26-02-18) εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές ββαθμιαία όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι ιδιαιτερα έντονα από τις απογευματινες ώρες και από τα δυτικά

Σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Β. Τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:

-Την Κυριακή (25-02-18) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μετρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μετρα).

-Τη Δευτέρα (26-02-18) και την Τρίτη (27-02-18) της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψομετρο τα 200 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικο υψόμετρο 400-600 μέτρα).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter