Προσοχή στον «Θησέα» – Δείτε που θα «χτυπήσει» με χιόνια, καταιγίδες και κρύο τις επόμενες ώρες

Προσοχή στον «Θησέα» – Δείτε που θα «χτυπήσει» με χιόνια, καταιγίδες και κρύο τις επόμενες ώρες

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας» κινείται από την Ιταλία προς το Αιγαίο. 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί από αργά το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι τις μεσημεριανές τουλάχιστον ώρες του Σαββάτου 13/01.

Κατά τα διάστημα αυτό αναμένονται κατά τόπους πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα επηρεάσουν κυρίως Πελοπόννησο, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Δυτική Κρήτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo.gr, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα (έως τα 1000 περίπου μέτρα), σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (έως τα 500-600 περίπου μέτρα), ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και σχεδόν πεδινές περιοχές.

Στη Βόρεια Ελλάδα πάντως τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα.

Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε όλα τα πελάγη σε βόρειους έως βορειοανατολικούς, με εντάσεις που στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 και πιθανόν τοπικά τα 10 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από βορρά προς νότο.

Το Σάββατο 13/01 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν προοδευτικά σχετική εξασθένηση, ωστόσο θα υπάρξει εμμονή στις προαναφερθείσες περιοχές.

Λόγω της διάρκειας και της έντασης των φαινόμενων ενδέχεται κατά τόπους να δημιουργηθούν προβλήματα.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Αιγαίο, κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter