Προσπάθησαν να κόψουν το άγαλμα του Τρούμαν! – Δύο συλλήψεις (Photos)

Προσπάθησαν να κόψουν το άγαλμα του Τρούμαν! – Δύο συλλήψεις (Photos)

Μπροστά στη ΓΑΔΑ κατέληξε η πορεία φοιτητών και μαθητών, που διαμαρτύρονται για την επέμβαση στη Συρία. Οι διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου καθώς οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών που μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία την απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών, αποφασίστηκε η μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις και έτσι, οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Αυτή τη στιγμή, έξω από τη ΓΑΔΑ παραμένουν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Νωρίτερα, κατά την πορεία επικράτησε ένταση στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα του Τρούμαν, καθώς άγνωστοι προσπάθησαν να το ρίξουν κάτω, ενώ είχαν μαζί τους και αλυσοπρίονο με το οποίο αποπειράθηκαν να το κόψουν!

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές, ενώ τρεις διαδηλωτές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έντασης.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και το ρεύμα καθόδου της Βασιλίσσης Σοφίας.

Φοιτητές και μαθητές ζητούν να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και να δοθούν πόροι στην εκπαίδευση, αντί στη Συμμαχία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter