Πρόστιμο για χώρες που δεν δέχονται πρόσγυγες προτείνει η επικεφαλής των Πράσινων

Πρόστιμο για χώρες που δεν δέχονται πρόσγυγες προτείνει η επικεφαλής των Πράσινων

«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μεγαλόψυχα, μακρόπνοα και αξιόπιστα ποσοστά υποδοχής προσφύγων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η βασική θέση πρέπει να είναι ότι χρειαζόμαστε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Oι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται πρέπει να απολαμβάνουν των δικαιωμάτων σε ένα κράτος δικαίου».

 Αυτό ανέφερε η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Όπως τόνισε, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να πεισθούν να δεχτούν πρόσφυγες μέσω οικονομικής πίεσης και «όποια δεν δέχεται, αν και αποφάνθηκε σχετικά το Ευρωπαικό Δικαστήριο, πρέπει να καταβάλει πρόστιμο, ενώ όσες χώρες δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

Επίσης, η κ. Γκέρινγκ-Έκαρντ εξέφρασε την άποψη ότι χώρες όπως το Αφγανιστάν δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ασφαλείς, επομένως δεν μπορούν να απελαύνονται πολίτες τους οι οποίοι φτάνουν στη Γερμανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter