Πρόταση της Ryanair για την εξαγορά της Alitalia

Πρόταση της Ryanair για την εξαγορά της Alitalia

Μη δεσμευτική προσφορά για την ιταλική αεροπορική Alitalia, έχει υποβάλλει ο ιρλανδικός αερομεταφορέας Ryanair, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της.

Η Alitalia το Μάιο τέθηκε υπό ειδική διοίκηση για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο της μιας δεκαετίας, αρχίζοντας μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην αναδιοργάνωση της αεροπορικής, στην πώληση ή στην εκκαθάρισή της.

Όπως αναφέρει το Reuters, δέχθηκε περίπου 10 μη δεσμευτικές προσφορές μέχρι το deadline της Παρασκευής.

«Καταθέσαμε μία μη δεσμευτική προσφορά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα από το ότι σκεφτόμαστε πως είναι σωστό να εμπλακούμε στη διαδικασία», τόνισε στο Reuters ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Neil Sorahan.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι προ μηνός, ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής εταιρείας Μάικλ Ο’ Λίρι είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει, παρά μόνον αν αποκτήσει τον έλεγχο πλειοψηφικού πακέτου της Alitalia. Είχε, μάλιστα, διευκρινίσει ότι για να προχωρήσει στην επένδυση θεωρεί αναγκαίες συγκεκριμένες αλλαγές. Μεταξύ άλλων, έχει αναφέρει ως εκ των ων ουκ άνευ την ακύρωση συμφωνίας της Alitalia με την Air France, την επαναδιαπραγμάτευση συμφωνιών της με την ADR, εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Ρώμης στο οποίο καταβάλει πολύ υψηλές χρεώσεις, την αναθεώρηση των συμβολαίων εκμίσθωσης αεροσκαφών αλλά και τη μείωση του προσωπικού. Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, αυτόν τον τελευταίο όρο, ο κ. Ο’ Λίρι τόνισε τον Ιούνιο ότι «η εταιρεία δεν χρειάζεται τόσο πολλούς επιπλέον υπαλλήλους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter