Πρωτοφανείς εικόνες: «Χάθηκε» η Κρήτη από την αφρικανική σκόνη

Πρωτοφανείς εικόνες: «Χάθηκε» η Κρήτη από την αφρικανική σκόνη

Δύσκολη μέρα για τους Κρητικούς η Πέμπτη, καθώς οι θυελλώδεις νοτιάδες και η αφρικανική σκόνη έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες έχει, έχει δημιουργηθεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω των πύρινων μετώπων που έχουν εκδηλωθεί και στους 4 νομούς της Κρήτης.

Μεγάλες τιμές καταγράφουν επίσης τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα λόγω σκόνης από την Αφρική τα οποία έχουν περάσει τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρος.

Η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από το βράδυ και μετά ενώ αισθητή διαφορά θα δουν οι Κρητικοί κυρίως από το Σάββατο.

Λόγω της αφρικανικής σκόνης πολλά άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Κρήτης. Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το ΕΚΑΒ έλαβε αρκετές κλήσεις για περιστατικά που αφορούν σε εκδήλωση αλλεργίας και αναπνευστικά προβλήματα.

Θύματα της αφρικανικής σκόνης έχουν πέσει κυρίως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζουν καρδιακές και παθολογικές παθήσεις. Οι γιατροί καλούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν, παρά μόνον εάν συντρέχει ανάγκη. 

Ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

«Με αφορμή το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, που έχει κατακλύσει τις πόλεις της Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες και ειδικά στους αναπνευστικούς ασθενείς, ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και επιβαρημένους με αλλεργίες, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν όσο το φαινόμενο βρίσκεται σε ένταση. Σε περίπτωση επιβάρυνσής τους να απευθύνονται άμεσα στις πλησιέστερες δομές υγείας».

Πηγή φωτογραφιών zarpanews.gr – neakriti.gr – cretapost.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter