Πρώτος σε συμμετοχές στην εθνική Ισπανίας ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο

Πρώτος σε συμμετοχές στην εθνική Ισπανίας ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έγραψε το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας, καθώς από το βράδυ της 15ης Αυγούστου 2017 είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές των «Φούριας Ρόχας».

Ο “La Bomba” έφτασε τις 240 συμμετοχές στη φιλική αναμέτρηση με τη Βενεζουέλα, στη Μαδρίτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση (με 239) τον Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο. Ακολουθούν οι Φελίπε Ρέγες (203), Νίνο Μπουσκατό (222), Ρούντι Φερνάντεθ (211) και Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν (193).

Μέσα σε θερμό χειροκρότημα από τους φιλάθλους, μία έκπληξη περίμενε τον Ναβάρο όταν κλήθηκε να παραλάβει τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας και πρώην συμπαίκτη του, Χόρχε Γκαρμπαχόσα. Μέσα από το πλήθος ξεπρόβαλε ο «Επι», ο οποίος του παρέδωσε μία φανέλα με το νούμερο 240 λέγοντάς του: «Εδώ και 24 χρόνια είχα την τιμή να βρίσκομαι πάνω από τον Νίνο Μπουσκατό και σήμερα κατάφερες να με ξεπεράσεις… σε συγχαίρω. Είναι σημαντικό να είσαι μεγάλος αθλητής, αλλά το να είσαι ένας μεγάλος αθλητής για 17 ολόκληρα χρόνια μου φαίνεται απίστευτο. Συγχαρητήρια για όλη την πορεία σου, για όλες τις επιτυχίες σου. Μας έχεις κάνει υπερήφανους φορώντας τη φανέλα της εθνικής».

Κι ο Ναβάρο, τον οποίο συνόδευαν η σύζυγός του, οι δύο κόρες του και ο φίλος του Παού Γκασόλ είπε: «Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να στείλω μία πολύ δυνατή αγκαλιά στον Σέρχι Γιουλ. Είναι μία τεράστια απώλεια (σ.σ. τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και χάνει το Ευρωμπάσκετ). Θα μας λείψει πολύ, θα παλέψουμε ακόμη περισσότερο όμως και για εκείνον. Εν συνεχεία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα τρία κορίτσια μου που είναι μαζί μου. Ευχαριστώ τους φίλους μου, την οικογένειά μου, την Ομοσπονδία. Εχουμε περάσει χρόνια πολύ μεγάλα, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έχω γίνει καλύτερος ως άνθρωπος και ως παίκτης χάρη σε όλους αυτούς. Από όλους έχω μάθει!»

Ο 37χρονος σήμερα Καταλανός, αρχηγός της εθνικής Ισπανία, όπως και της Μπαρτσελόνα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη “seleccion” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Ναβάρο μετρά με τη φανέλα των Ιβήρων 2.739 πόντους, με μέσο όρο 11,5 ανά αγώνα, 360 ριμπάουντ και 415 ασίστ. Τα ρεκόρ του είναι αμέτρητρα, ενώ από τα μετάλλια που έχει κατακτήσει ξεχωρίζουν το χρυσό στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας (Σαϊτάμα) το 2006, τα ασημένια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012), το χάλκινο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) και τα χρυσά μετάλλια στα Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (2011) και της Πολωνίας (2009).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter