Πωλήθηκε σε δημοπρασία μία από τις τρεις Alfa Romeo 6C 2300 Aerodynamic Saloon του 1935

Πωλήθηκε σε δημοπρασία μία από τις τρεις Alfa Romeo 6C 2300 Aerodynamic Saloon του 1935

Ο οίκος δημοπρασιών Pandolfini μπήκε δυναμικά στο χώρο των αυτοκινήτων δημοπρατώντας πολλά σπάνια οχήματα στο event Turismo D’Annunzio στη Φλωρεντία. 

Εκεί για 430.000 ευρώ πωλήθηκε μία από τις τρεις Alfa Romeo 6C 2300 “Soffio di Satana” Aerodynamic Saloon του 1935 με χειροποίητο αμάξωμα από την Touring of Milan. Η Alfa ήταν διατηρημένη και χωρίς αλλαγές με ίδιο αριθμό πλαισίου και αριθμό κινητήρα (710645).

Τα μηχανικά μέρη δημιουργήθηκαν από τον Βιτόριο Γιάρνο. Η 6C 2300 Aerodynamic Saloon είχε εξακύλινδρο κινητήρα 2.309 κ.εκ., και απόδοση 76 ίππων με εξαιρετική οδική συμπεριφορά.

Η συγκεκριμένη η οποία βγήκε σε δημοπρασία (Aerodynamic saloon από την carrozzeria Touring στο Μιλάνο είναι ένα από τα τρία, που κατασκευάστηκαν (με αυτή τη μορφή) και το μοναδικό που υπάρχει και κινείται.

Τα τρία αυτοκίνητα που κατασκεύασε η Touring αγοράστηκαν από τον ποιητή Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούνζιο, που του έδωσε το όνομά του “Soffio di Satana” (η ανάσα του σατανά), την σοπράνο Τζίνα Σίνα και το τρίτο από τον Βαρόνο Μαριάνο Παλιάρο, ο οποίος ζήτησε το αυτοκίνητο να βαφτεί μπλε για να ταιριάζει στα χρώματα του θυρεού του.

Το μοντέλο έψαχναν οι ιστορικοί της Alfa Romeo και πίστευαν πως είχε εξαφανιστεί και υπήρχε μόνο στα σχέδια της Touring όμως ο οίκος Pandolfini το ανακάλυψε και το εμφάνισε και πάλι. Το αυτοκίνητο είναι αυτό του ποιητή Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούνζιο, ο οποίος το οδήγησε ελάχιστα τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής του. Έντεκα χρόνια αργότερα, η Alfa Romeo 6C 2300 Turismo, εξαγοράστηκε από την οικογενειακή εταιρεία μεταφορών Busto Arsizio Industrial. Η Alfa χρησιμοποιήθηκε μόνο για τις ξεχωριστές στιγμές της οικογένειας και μετά αποθηκεύτηκε σε κλειστό υπόγειο γκαράζ, όπου και ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter