Πώς ένας 22χρονος με σύνδρομο Down κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος φτιάχνοντας… κάλτσες

Πώς ένας 22χρονος με σύνδρομο Down κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος φτιάχνοντας… κάλτσες

Για να γίνεις εκατομμυριούχος αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα είναι ψυχή και ο 22χρονος Τζον Κρόνιν από το χωριό Melville της Νέας Υόρκης, που γεννήθηκε με σύνδρομο Down απέδειξε πως έχει δύναμη, ψυχή και καλλιτεχνική φλέβα.

Αυτό που γέμιζε τον Τζον ήταν κάτι απλό, αλλά αρκετά ευφυές για να τον κάνει εκατομμυριούχο. Ήταν φθινόπωρο του 2016, όταν ο Τζον πήγαινε στην τελευταία τάξη του γυμνασίου και έπρεπε να αποφασίσει τι ήθελε να κάνει στη ζωή του. Τότε του ήρθε η τρελή ιδέα να φτιάχνει κάλτσες. Όχι όμως συνηθισμένες κάλτσες. Πρόκειται για κάλτσες με ό,τι τρελό σχέδιο μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Από την φάτσα του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό μέχρι ζωγραφιές που μοιάζουν με πίνακες του Βαν Γκονγκ.

«Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για άτομα με αναπηρίες», λέει ο 60χρονος πατέρας του Τζον, Μαρκ στο CNBC Make It και προσθέτει: «Όλα τα προγράμματα κατάρτισης στα εργαστήρια και τα προγράμματα εργαστηρίων είχαν λίστες αναμονής και πολλοί εργοδότες δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας για ανθρώπους όπως ο Τζον. Αναρωτηθήκαμε τι θα κάνει όταν τελειώσει το σχολείο και κοιτάξαμε τις επιλογές».

Η αρχική ιδέα ήταν πατέρας και γιος να συνεργαστούν και να αγοράσουν μια καντίνα. Ωστόσο, δεν ήξεραν να μαγειρεύουν. Τότε λοιπόν, έτσι ξαφνικά τους ήρθε μια άλλη ιδέα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με σύνδρομο Down που είναι στις 21 Μαρτίου. Παραδοσιακά οι άνθρωποι γιορτάζουν την ημέρα αυτή αγοράζοντας κάλτσες που έχουν πάνω κάθε λογής σχέδιο. Όπως λέει ο πατέρας του Τζον μιλώντας στο CNBC έψαχναν εκείνη την ημέρα να βρουν κάλτσες και δεν έβρισαν. Τότε αποφάσισαν να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση. Και έτσι έγινε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#NationalDisabilitiesAwarenessMonth raises awareness about employment issues for disabled people, and celebrates the many and varied contributions of America's workers with disabilities. John's Crazy Socks works hard to prove what's possible when you give someone a chance. We have over 16 employees with differing abilities, all essential members to our team. We would not be able to grow and do the work we do without them. We are very thankful to Microsoft for shining a spotlight on what we do here at John's Crazy Socks for Disabilities Awareness and Down Syndrome Awareness Month. You can read more and see the video on Microsoft's Transform Blog. #johnscrazysocks #johncronin #microsoft #provingwhatspossible #spreadinghappiness

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johns Crazy Socks (@johnscrazysocks) στις

_x000D_

Ο Τζον έφτιαξε αρχικά μια κάλτσα μοβ με καρδιές και την ημερομηνία που είναι η Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με σύνδρομο Down.

«Ο Τζον φορούσε ανέκαθεν τρελές κάλτσες», λέει ο Μαρκ. «Όπου πήγαινε φορούσε αυτές τις τρελές, πολύχρωμες κάλτσες. Μπορώ να θυμηθώ πολλές φορές που ένας από τους μεγαλύτερους αδελφούς του έρχονταν και μου έλεγε “Δεν μπορείτε να τον αφήσετε να πάει σχολείο έτσι…”».

Όπως εξηγεί ο Μαρκ όταν αποφάσισαν να τολμήσουν να εφαρμόσουν την ιδέα με τις κάλτσες δεν το πολυσκέφτηκαν.

«Δεν πήγαμε να ετοιμάσουμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, δεν κάναμε πολλή έρευνα … είπαμε ας πάρουμε κάτι και βλέπουμε πως θα αντιδράσουν οι άνθρωποι».

_x000D_

Η επιχείρηση ξεκίνησε με αρχικό κεφάλαιο 2.000 δολάρια. Στη ιστοσελίδα που δημιούργησαν εργάζονταν αρχικά πατέρας και γιος. Το μόνο μάρκετινγκ που κάνανε ήταν μια σελίδα που έφτιαξαν στο facebook όπου περιελάμβανε ένα βίντεο χαμηλής ποιότητας στο οποίο μιλούσε ο Τζον για τις κάλτσες. Η ιστοσελίδα του John’s Crazy Socks εγκαινιάστηκε επίσημα το Δεκέμβριο του 2016. Την πρώτη ημέρα έλαβαν 42 παραγγελίες κυρίως από κοντινά χωριά.

Τότε ο Τζον είχε μια ακόμα ιδέα που ίσως να ήταν και το «κλειδί» για την επιτυχία. Αποφάσισε να κάνει κατ΄οίκον παραδόσεις.

«Ήταν δική μου ιδέα και άρχισα να χρησιμοποιώ κάτι κόκκινα κουτιά». Κάθε φορά λοιπόν, που έκαναν κατ΄οίκον παράδοση, τυλίγανε τις κάλτσες σε χαρτί υγείας, ύστερα τις βάζανε σε κόκκινα κουτάκια μαζί με μια καραμέλα δώρο και ένα ευχαριστήριο σημείωμα.

Έτσι σταδιακά, ο Τζον και η επιχείρησή του άρχισαν να γίνονται γνωστοί και σε άλλες πόλεις και η φήμη τους να εξαπλώνεται. Ο ενθουσιασμός του 22χρονου για την εκκολαπτόμενη επιχείρησή του – και η έμφαση που έδωσε στην εξυπηρέτηση των πελατών και την παροχή ποιοτικής εμπειρίας – δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Στην αρχή, οι Crazy Socks του Τζον προσέφεραν κάλτσες σε 31 διαφορετικά σχέδια, που κυμαίνονταν από $5 έως $12 το ζευγάρι. Βίντεο και φωτογραφίες των εγχώριων παραδόσεων του Τζον άρχισαν να διαδίδονται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και οι πωλήσεις άρχισαν να ανεβαίνουν. Τον πρώτο μήνα, ο Μαρκ θυμάται ότι έστειλαν 452 παραγγελίες και είχαν έσοδα περίπου 13.000 δολάρια.

_x000D_

Σήμερα η επιχείρηση John Crazy Socks πουλάει 2.000 διαφορετικά στυλ κάλτσες από 20 διαφορετικούς προμηθευτές. Σύμφωνα με τον Μαρκ, οι κάλτσες που σχεδιάζουν οι ίδιοι είναι οι πιο επιτυχημένες. Ο Μαρκ ανέφερε ότι πέρυσι έστειλαν πάνω από 42.000 παραγγελίες, συνολικού ύψους περίπου 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Φέτος, οι παραγγελίες τους αναμένεται να κυμανθούν από 160.000 έως 180.000, με έσοδα άνω των 6 εκατ. δολαρίων. Ανάμεσα στους πελάτες τους είναι και διάσημοι όπως ο George H.W. Μπους και η Εύα Λονγκόρια.

Σε κάθε πώληση τα δύο δολάρια πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς ενώ δωρίζουν επίσης το 5% των κερδών τους στους Special Olympics.

Στην πραγματικότητα, η John Crazy Socks είναι μια επιχείρηση που απασχολεί άτομα με διαφορετικές ικανότητες. Δηλαδή άτομα που έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο Down. Ο Μαρκ επισημαίνει ότι ενώ έχουν γίνει βήματα στον ιατρικό και εκπαιδευτικό χώρο για τα άτομα αυτά, είναι μια διαφορετική περίπτωση εργασίας.

Πλέον ο Τζον δημοσιεύει τακτικά βίντεο στα μέσα ενημέρωσης και συμμετέχει επίσης σε ομιλίες σε όλη τη χώρα, όπου μιλά για την επιχειρηματική του δραστηριότητα και την επιχειρηματικότητα.

Μάλιστα σε κάθε του ομιλία δε παραλείπει να λέει «Έχω σύνδρομο Down και αυτό δεν με συγκρατεί». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

As part of its Giving Back Program and its mission to show what people can do when given a chance, John’s Crazy Socks is sponsoring an Autism Can Do Scholarship. This program will present a $3,000 scholarship to as person on the autism spectrum in the United States to use at a college or trade school. We work every day to show what is possible when you give someone a chance. Many of our colleagues are on the autism spectrum and they do extraordinary work. We are committed to supporting people on the autism spectrum. The scholarship will be awarded based on the design of a sock and the student’s statement. Each applicant must submit a sock design. Submissions are due December 15, 2018. For submission guidelines and eligibility, please visit scholarjet.com. #johnscrazysocks #johncronin #autism #autismcandoscholarship #college #spreadinghappiness #provingwhatspossible

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johns Crazy Socks (@johnscrazysocks) στις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter