Πώς να ξεβουλώσετε το νεροχύτη με απλά υλικά

Πώς να ξεβουλώσετε το νεροχύτη με απλά υλικά

Ο νεροχύτης μπορεί να βουλώσει πολύ εύκολα, καθώς «περνούν» μέσα απ΄αυτόν, από κομματάκια τροφής μέχρι λίπη, τα οποία και φράζουν τους σωλήνες.

Επίσης, οι νεροχύτες έχουν και την… κακή συνήθεια να βουλώνουν συχνά σε εντελώς… ακατάλληλες στιγμές, όπως πχ. τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες.

Εκτός από τα γνωστά χημικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που μπορεί να μην έχουμε στο σπίτι μας την επίμαχη στιγμή ή να μη θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα δραστικά και συχνά βλάπτουν τους σωλήνες, υπάρχει κι ένας απλός τρόπος για να ξεβουλώσει ο νεροχύτης, με υλικά που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια.

Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, ξύδι (κατά προτίμηση λευκό) και βραστό νερό.

Αρχικά φροντίζετε να απομακρυνθεί, όσο γίνεται, το νερό που έχει συσσωρευτεί στο νεροχύτη.

Στη συνέχεια ρίχνετε στο σιφόνι περίπου μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και αμέσως μετά το ξύδι, προσέχοντας να μην είστε πολύ κοντά, διότι το μίγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Αφού το αφήσετε για λίγο να αφρίσει, ρίχνετε από πάνω αρκετό βραστό νερό και θα δείτε άμεσα το νεροχύτη να ξεβουλώνει.

Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεβουλώσετε και τον νιπτήρα του μπάνιου, αλλά και τη μπανιέρα.

Προληπτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο μια φορά το μήνα, προκειμένου να διατηρούνται καθαροί οι σωλήνες.

Προσοχή όμως, αν δείτε ότι ο νεροχύτης συνεχίζει να βουλώνει μετά από μερικές μέρες, απευθυνθείτε σε υδραυλικό, γιατί προφανώς το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter