Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να αποτρέψει τον Ιερώνυμο από τη συμφωνία με τον Τσίπρα

Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να αποτρέψει τον Ιερώνυμο από τη συμφωνία με τον Τσίπρα

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τις παρεμβάσεις της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αποτρέψει τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου και όταν αυτό δεν κατέστη δυνατόν να προκαλέσει την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου από τον εκλεκτό του Αντώνη Σαμαρά, Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Συγκεκριμένα, μετά τη χθεσινή αποκάλυψη για τη συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στις 25 Οκτωβρίου προκειμένου ο πρώτος να ενημερωθεί από τον δεύτερο για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά και την «ανοιχτή« γραμμή επικοινωνίας που είχε την ώρα μάλιστα της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, με στέλεχος στα γραφεία της ΝΔ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου, το Documentonews.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του προέδρου της ΝΔ, και ήταν η αιτία που καθυστέρησαν κατά μία ημέρα οι ανακοινώσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και το μισθολογικό των ιερέων

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου στην αρχιεπισκοπή με τον Κ. Μητσοτάκη να διαβεβαιώνει τον αρχιεπίσκοπο ότι μετά τις εκλογές, και από την θέση του πρωθυπουργού, είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την Εκκλησία να επιλύσει όλα τα θέματα που έχει με το κράτος. Γι αυτό και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να μην προχωρήσει στη συμφωνία με τον πρωθυπουργό χρησιμοποιώντας μάλιστα ως επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός «και ο πρωθυπουργός άθεος» και ότι ο ίδιος δεν θα προχωρήσει ποτέ στην αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.

Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές η απάντηση που εισέπραξε ο πρόεδρος της ΝΔ από τον Ιερώνυμο ήταν πως η Εκκλησία συνδιαλέγεται με όλες τις κυβερνήσεις και πως «αν με το καλό γίνει πρωθυπουργός θα συζητήσει και μαζί του».

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει την συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία δίνοντας τέλος σε δικαστικές διαμάχες που συνεχίζονται για δεκαετίες. Ίσως γι αυτό και η αρχική αντίδραση της ΝΔ στην συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ήταν θετική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter