Πως θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ – Φοροκίνητρα για μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ

Πως θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ – Φοροκίνητρα για μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ

Oι ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ πρόκειται να περιληφθούν μέσα στο πολυνομοσχέδιο, η κατάθεση του οποίου αναμένεται σήμερα στην Βουλή μαζί με άλλες επτά παρεμβάσεις στην φορολογία. 

Δεν πρόκειται για νέους φόρους, αλλά για διορθωτικές κινήσεις μετά από συνεννόηση με την τρόικα υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας. Όπως πρώτο έχει γράψει το documentonews.gr από την περασμένη Παρασκευή, οι αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ που θα προέλθουν από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, θα ισχύσουν από φέτος παρά το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ κάθε έτους υπολογίζεται με βάση τις αξίες οι οποίες ισχύουν την 1η Ιανουαρίου. Αυτό θα γίνει κατ’ εξαίρεση και μόνο για φέτος, όπως θα αναφέρεται σε μία από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Κατά τα άλλα:

– Φοροκίνητρα για ξένες παραγωγές. Τα φορολογικά κίνητρα τα οποία ισχύουν σήμερα για ξένες παραγωγές μεγάλου μήκους οι οποίες προβάλλονται σε αίθουσες επεκτείνονται σε όλες τις ξένες παραγωγές οπτικοακουστικών μέσων.

– Φορολογική κατοικία. Επέρχονται διορθώσεις στρεβλώσεων αναφορικά με την αποφυγή διπλής φορολόγησης, με σαφέστερο προσδιορισμό της έννοιας της φορολογικής κατοικίας.

– Καπνικά. Ορίζεται ότι η οι εταιρείες παραγωγής καπνικών προϊόντων έχουν αντικειμενική ευθύνη, στην περίπτωση όπου εντοπιστεί παρτίδα λαθραίων τσιγάρων άνω των 50.000 τεμαχίων. Το δημόσιο θα θεωρεί αυταπόδεικτο στοιχείο τη συμμετοχή τους στο λαθρεμπόριο.

– Πωλήσεις μετοχών. Φυσικά πρόσωπα τα οποία προχωρούν σε τρεις ή περισσότερες αγοραπωλησίες μετοχών στη διάρκεια ενός έτους, δεν θα θεωρείται γι’ αυτές τις πράξεις ότι αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

– Χρηματοδοτική μίσθωση. Εναρμόνιση κανόνων με τα λογιστικά πρότυπα για αντιμετώπιση προβλημάτων.

– Συνδεδεμένες επιχειρήσεις. Μέτρα για την πάταξη του φαινομένου υπερτιμολογήσεων – υποτιμολογήσεων μεταξύ συνδεδεμένων επιχειρήσεων.

– Επιχειρηματικές δαπάνες. Επέρχονται διορθώσεις στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αναφορικά με τον κατάλογο των μη εκπιπτόμενων επιχειρηματικών δαπανών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter