Ραγδαίες εξελίξεις στο φονικό της Κύπρου: Ο 15χρονος γιος του ζεύγους αναγνώρισε τον 33χρονο – Άλλες δύο συλλήψεις

Ραγδαίες εξελίξεις στο φονικό της Κύπρου: Ο 15χρονος γιος του ζεύγους αναγνώρισε τον 33χρονο – Άλλες δύο συλλήψεις

Ο 15χρονος γιος του ζεύγους το οποίο δολοφονήθηκε στην Λευκωσία έδωσε κατάθεση στους ανακριτές.

Ο νεαρός ήταν ο μόνος αυτόπτης μάρτυς και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» ο 15χρονος πιθανότατα αναγνώρισε τον 33χρονο ως τον άνθρωπο που τον ξύπνησε τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου και του ανέφερε ότι σκότωσε τους γονείς του αλλά δεν σκόπευε να πειράξει τον ίδιο.

Η αναγνώριση του 33χρονου πάσχει ως προς την διαδικασία, καθώς η φωτογραφία του είχε δημοσιευθεί από χθες και κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία είχε πρόσβαση ο 15χρονος.

Την Πέμπτη, στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 15χρονος είχε πει στην Αστυνομία ότι ο ένας από τους δύο δράστες, που του μίλησε είχε ακάλυπτο πρόσωπο και μούσι. Επίσης είχε αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό του είπε πως έχει έναν γιο και γι’ αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, ο γιος των θυμάτων προσήλθε στους ανακριτές συνοδευόμενος από παιδοψυχίατρο και οικεία του πρόσωπα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Παπαϊωάνου, ο οποίος δεν ήταν παρών στην κατάθεση, δήλωσε ότι «ο ανήλικος στοχοποιήθηκε άδικα».

Είδα, είπε μιλώντας στο ΡΙΚ, αρκετά σενάρια χωρίς υπόσταση. «Ειλικρινά διερωτώμαι, πόσος κόσμος ήταν διατεθειμένος να επεξεργάζεται, να διαδίδει και να συζητά τέτοια σενάρια».

Ο κ. Παπαϊωάννου υπέδειξε ότι εκπαιδευτικοί – συμμαθητές, με τους οποίους θα έλθει το παιδί σε επαφή, πρέπει να το περιβάλουν με αγάπη.

Εντοπίστηκαν το φονικό όπλο και τα ρούχα του δράστη – Μετά από υπόδειξη του 33χρονου

Παράλληλα, κατόπιν υπόδειξης του 33χρονου, η αστυνομία εντόπισε το φονικό όπλο, το μαχαίρι δηλαδή με το οποίο διαπράχθηκε η στυγερή δολοφονία, καθώς και τα ρούχα που φορούσε ο δράστης, τα οποία παραλήφθηκαν και θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών, ο 33χρονος που κρατείται για την υπόθεση, ανέφερε στους ανακριτές ότι το μαχαίρι βρισκόταν μέσα σε ρούχα στο πατρικό του σπίτι. Εκεί το εντόπισαν οι ανακριτές.

Εξάλλου, η αστυνομία στρέφεται στην αναζήτηση και άλλου προσώπου, για το οποίο φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή στην δολοφονία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του 33χρονου υπόπτου, κράτησε τουλάχιστον 5 ώρες, διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο.

Κι άλλες συλλήψεις

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε αργά το βράδυ της Παρασκευής για την υπόθεση της πρόσφατης διπλής δολοφονίας ένα 23χρονο και μια 21χρονη. Προστίθεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες είναι ο αδελφός και η φίλη του 33χρονου άνδρα, που είχε συλληφθεί προχθές.

Δύο αδέλφια «έδωσε» ο 33χρονος για τη διπλή δολοφονία

Δύο ονόματα έδωσε ο 33χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στροβόλου Κύπρου. Συγκεκριμένα ο φερόμενος δράστης κατονόμασε δύο αδέλφια, από τη Λευκωσία, τα οποία είναι γνωστά στις αρχές για υποθέσεις κλοπών, διαρρήξεων και διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων.

Οι αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την χθεσινή του απολογία του ο 33χρονος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές, τονίζοντας πως έχει αρκετές πληροφορίες για την υπόθεση.

Αρχικά, ισχυρίστηκε πως υπάρχει κίνητρο το οποίο ο ίδιος γνωρίζει και πως, η δολοφονία σχεδιαζόταν εδώ και πέντε χρόνια.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία του ανήκουν, όπως έδειξε η εξέταση DNA. Άγνωστο παραμένει ακόμα το που είναι το όπλο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5 μέχρι 7 ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter