Ραγκούσης για πΓΔΜ: Το θέμα είναι τι θα πάρουμε πίσω από αυτά που χάσαμε το 1992 (Video)

Ραγκούσης για πΓΔΜ: Το θέμα είναι τι θα πάρουμε πίσω από αυτά που χάσαμε το 1992 (Video)

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει λύση αν η πολιτική ηγεσία της FYROM εμμείνει στις εθνογενετικές και αλυτρωτικές της επιδιώξεις».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούσης, αλλά και υποψήφιος για την προεδρία της Κεντροαριστεράς, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Κουβαρά και το Action24.

Όσον αφορά το θέμα των συλλαλητηρίων ανέφερε πως βασίζονται «στη μισή αλήθεια»:

«Δεν έχω πρόβλημα με τα συλλαλητήρια a priori αλλά έχω πρόβλημα με τα συγκεκριμένα γιατί είναι βασισμένα στη μισή αλήθεια»

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι θα δώσουμε στη FYROM αλλά για το αν και τι θα πάρουμε πίσω απ’ όλα αυτά που χάσαμε το 1992.».

Ο ίδιος ανέφερε πως έπρεπε να είχε ήδη συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών:

«Θα έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όπως ζητά η κα Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής» και πρόσθεσε:

«Αναδεικνύεται και πάλι το συστημικό πρόβλημα με το σύστημα διακυβέρνησης στην Προεδρευομένη Δημοκρατία εξαιτίας του οποίου τίθεται θέμα δεδηλωμένης με αποτέλεσμα και πάλι, αντί να συζητούμε για το περιεχόμενο της λύσης, να συζητούμε για το αν θα πέσει ο Τσίπρας. Αυτό είναι συστημικό πρόβλημα που δεν υπάρχει στην Προεδρική Δημοκρατία λόγω της σταθερής θητείας της εκτελεστικής εξουσίας»

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter