Ραγκούσης: Η Γεννηματά είναι πλήρως εξαρτημένη από τον «όμιλο» Μαρινάκη – Μητσοτάκη (Audio)

Ραγκούσης: Η Γεννηματά είναι πλήρως εξαρτημένη  από τον «όμιλο» Μαρινάκη – Μητσοτάκη (Audio)

«H Φώφη Γεννηματά τα έχει δώσει όλα και είναι πλήρως εξαρτημένη από τον «όμιλο» Μαρινάκη – Μητσοτάκη, μέχρι και πρόωρες εκλογές ζήτησε αιφνιδιαστικά αμέσως μετά την σύγκρουση Μαξίμου-Μαρινάκη, πρέπει πια να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθεί», είπε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», έκανε λόγο για τάγμα δολοφονίας χαρακτήρων που έχει ως κέντρο τον συγκεκριμένο οικονομικό και πολιτικό «όμιλο» και στοχοποίησε τον ίδιο και άλλους που επιδιώκουν την συγκρότηση προοδευτικού πολιτικού μετώπου και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Άλλο είναι το ρεπορτάζ και τα σενάρια και άλλο η κινητοποίηση ενός συγκεκριμένου τάγματος δολοφονίας χαρακτήρων», είπε ο κ. Ραγκούσης για τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούσαν την συμμετοχή ή τη μη συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Είναι ακροβολισμένοι, μισθωτοί σε συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά κέντρα και έχουν στόχο να πλήξουν χαρακτηρολογικά οποιονδήποτε ή οποιαδήποτε θεωρούν ότι τους χαλάει το κεντρικό αφήγημα, το “αμήν και πότε θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό”, για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά και άλλα ατομικά, προσωπικά τους συμφέροντα. Αυτό εξελίχθηκε και στην περίπτωση αυτή, όχι μόνο με μένα, με πολλούς ακόμη». Ωστόσο, «η εκδίκηση είναι είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ήρθε η ώρα χτες … εγώ είχα προαναγγείλει ότι δεν υπήρχε τέτοιο σενάριο σε εξέλιξη. Άρα, είχα κάθε δυνατότητα χτες να ξαναπώ όλα όσα πιστεύω, αποδεικνύοντας ότι δεν τα λέω με ιδιοτέλεια, αλλά και πόσο πραγματικά επικίνδυνο και οργανωμένο είναι αυτό το τάγμα δολοφονίας χαρακτήρων, που έχει ως κέντρο τον γνωστό όμιλο Μαρινάκη-Μητσοτάκη», όπως είπε ο κ. Ραγκούσης.

Η Φώφη τους τα έχει δώσει όλα

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «αυτοί θέλουν να κρατήσουν υποδουλωμένο τον χώρο της κεντροαριστεράς, το Κίνημα Αλλαγής στο τσεπάκι τους -και δυστυχώς η Φώφη Γεννηματά τους τα έχει δώσει όλα, για να το έχουν ανά πάσα στιγμή, μετά τις εκλογές, ως ένα όργανο εξυπηρέτησης των πολιτικών τους σχεδιασμών. Όποιος χαλάει αυτό το αφήγημα δέχεται αυτές τις επιθέσεις, ιδίως όταν αυτή η άλλη εναλλακτική έχει απήχηση. Και σας διαβεβαιώνω ότι έχει απήχηση στην εκλογική βάση της κεντροαριστεράς η άποψη ότι πρέπει να κινηθούμε σε σύγχρονη, ευρωπαϊκή λογική συμμαχιών, που προφανώς περιλαμβάνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και αποκλείει την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Μαρινάκη».

«Εγώ δεν πιστεύω ότι η κ. Γεννηματά “πέφτει στην παγίδα”, δυστυχώς μας εξαπάτησε όλους, εκλέχθηκε πρόεδρος ενός κόμματος για να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και από τις αρχές του 2018 έχει υπαχθεί πλήρως στην εξυπηρέτηση των εκλογικών σχεδίων του κ. Μητσοτάκη», επανέλαβε ο κ. Ραγκούσης.

Τα «ναι» και τα «όχι» που ήθελε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα που εστάλη μετά τη σύγκρουση του Μαξίμου – Μαρινάκη

Συνεχίζοντας, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης σε όλη αυτή την διαδρομή είχε την ανάγκη δύο τριών μεγάλων “ναι” και “όχι”. Ήθελε το “ναι” στην άμεση πραγματοποίηση εκλογών, ήθελε το ότι “η Novartis είναι σκευωρία” -και το είπε η κ. Γεννηματά πολλές φορές μέσα στη Βουλή, όπως είπε και “εδώ και τώρα εκλογές”. Ήθελε επίσης το “όχι στην απλή αναλογική” και του το έδωσε η κ. Γεννηματά. Ήθελε και το “όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών”. Αυτά όλα του τα έδωσε συνειδητά η ίδια, πιστεύω απόλυτα ότι της επιβλήθηκε από το γνωστό οικονομικό και πολιτικό κέντρο, από όπου δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι απολύτως εξαρτημένη. Άρα, δεν πιστεύω ότι έγινε τίποτε από όλα αυτά τυχαία, ή ότι “έπεσε την παγίδα”, εκ του αποτελέσματος».

Λόγω των παραπάνω, «βεβαίως θα έχει εκλογική επίπτωση για το Κίνημα Αλλαγής, θα έχει πάρα πολύ κακή εκλογική επίδοση. Δυστυχώς, μέσα στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχει σε επίπεδο βάσης και ένα κομμάτι γαλουχημένο από την ηγεσία Βενιζέλου σε μία τελείως εξουσιολάγνα, κρατικοδίαιτη λογική. Αυτοί θα κοιτάξουν πώς θα αρπάξουν καμία θέση, αν κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης. Οι υπόλοιποι που δεν είναι τέτοιοι άνθρωποι, απλώς έχουν ένα συναισθηματικό δέσιμο με το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιδράσουν και να μην τιμωρήσουν την κ. Γεννηματά για όλες αυτές τις επιλογές».

«Πότε η κ. Γεννηματά ζήτησε -αιφνιδιαστικά- εκλογές», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης, «έχοντας καταργήσει το πολιτικό συμβούλιο που η ίδια διόρισε κατά τρόπο τελείως προσβλητικό για τα μέλη του; Πότε βγήκε και ζήτησε αιφνιδιαστικά εκλογές ερήμην όλου του κομματικού της περίγυρου, των στελεχών του ΚΙΝΑΛ, του πολιτικού συμβουλίου, της εκτελεστικής γραμματείας; Έχει περάσει απαρατήρητο από όλους, αλλά όχι από εμένα».

Όπως σημείψσε, «”Εκλογές τώρα”, με βάση τις δημοσκοπήσεις σημαίνει ότι βγαίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Το ζήτησε μία Δευτέρα. Ήταν η Δευτέρα που ακολούθησε την σύγκρουση των στελεχών του Μαξίμου με τον κ. Μαρινάκη. Ήταν η Δευτέρα που ακολούθησε το Σάββατο που ο κ. Μαρινάκης έκανε εκείνη την τηλεφωνική κλήση με απόκρυψη στον κ. Τζανακόπουλο. Τα συμπεράσματα στους ακροατές μας. Προηγείται η σύγκρουση, κορυφώνεται η σύγκρουση, πατιέται το κουμπί και την Δευτέρα η κ. Γεννηματά βγαίνει και ζητάει πρόωρες εκλογές αφήνοντας σύξυλο το σύμπαν». Για την αιτία που υπάρχει τέτοια εξάρτηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ρωτήστε την ίδια» την κ. Γεννηματά.

Συνεργασία με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις, μεταξύ τους ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει το γιατί, με ενδιαφέρει ότι “μαγαρίζεται” ξανά ένας χώρος, με όρους εξαπάτησης», τόνισε ο κ. Ραγκούσης. «Φτιάξαμε όλοι μαζί ένα κόμμα που θέλαμε, υποτίθεται ότι είχαμε αποφασίσει, να εκπροσωπήσει τον προοδευτικό χώρο. Όχι μόνο του, γιατί δεν μπορεί να ξαναγίνει ένα κόμμα που φτιάχνεται τώρα το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε συνεργασία με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων είναι κι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πλέον, όπως είπε, «δεν έχει κανένα νόημα πια για εμένα να σέβομαι την κ. Γεννηματά. Αποκάλυψα ότι όλη αυτή η μεγάλη επιλογή της, που σφετερίστηκε εκλογικά στις εσωκομματικές εκλογές, δηλαδή το να αναλάβει ο καθηγητής κ. Αλιβιζάτος την διαδικασία οργάνωσης και την τήρηση αμερόληπτων διαδικασιών, ήταν δική μου ιδέα. Εγώ της το είχα προτείνει, εγώ βρήκα τον κ. Αλιβιζάτο. Ενώ εγώ είχα ανάγκη να οικειοποιηθώ ή να αξιοποιήσω αυτή την ιδέα, το έκρυψα μόνο και μόνο από σεβασμό στο γεγονός ότι εκείνη ήταν πρόεδρος της ΔΗΣΥ και άρα ήταν το σωστό να εμφανιστεί ότι εκείνη το είχε προτείνει. Ιδέα δεν είχε για την περίπτωση Αλιβιζάτου, ούτε καμία επινόηση. Πρέπει πια να πέσουν οι μάσκες, να αποκαλυφθεί πλήρως η περίπτωση της κ. Γεννηματά, παίζει πάρα πολύ αρνητικό και πάρα πολύ άσχημο ρόλο στον προοδευτικό χώρο».

Θετικό σήμα από τον ανασχηματισμό

Σχολιάζοντας την προσθήκη στελεχών εκτός ΣΥΡΙΖΑ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι «όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, είναι ακαταμάχητο το αρχαίο “αρχή άνδρα δείκνυσι” (στη συγκεκριμένη περίπτωση, για γυναίκες), θα ισχύσει και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Την κ. Ζορμπά δεν την γνωρίζω πολιτικά, κατ’ αρχήν, έχω έτσι κι αλλιώς θετική γνώμη για την κ. Ξενογιαννακοπούλου. Θα προσέθετα και την περίπτωση του κ. Κουβέλη. Είναι για μένα θετικό το σήμα που εκπέμπεται από τις επιλογές του πρωθυπουργού, που έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση αξιόλογων στελεχών που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις “ισότιμης” σημασίας με θέσεις που αναλαμβάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντοτε υπό τον πρωθυπουργό».

«Αυτό το σήμα δεν είχε σταλεί στον προηγούμενο ανασχηματισμό, όταν ο κ. Κουβέλης είχε αναλάβει αναπληρωτής του κ. Καμμένου στο Άμυνας. Τώρα, είναι ένα καινούργιο πρώτο σήμα, πολύ σημαντικό, δείχνει μία κίνηση του πρωθυπουργού στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης μίας με ισότιμους όρους ευρύτερης παράταξης στον προοδευτικό χώρο. Αυτά είναι πρώτα σήματα και αξιολογήσεις, οι μεν υπουργοί θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, μένει να δούμε τα επόμενα σήματα και τις επιλογές», κατέληξε.

Πηγή: stokokkino.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter