Randstad: Χειρότερο οικονομικά το 2107, λένε οκτώ στους 10 Έλληνες

Randstad: Χειρότερο οικονομικά το 2107, λένε οκτώ στους 10 Έλληνες

Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης κατά το τρέχον έτος, εκτιμά το 76% των Ελλήνων. Σύμφωνα με έρευνα της Randstad που αφορά το δ’ τρίμηνο του 2016, οι ερωτηθέντες – Έλληνες, είναι μακράν οι πιο απαισιόδοξοι, ασφαλώς επηρεασμένοι από την πολύχρονη οικονομική κρίση.

Είναι ενδεικτικό ότι ακολουθούν οι Ιταλοί με 69% και οι Άγγλοι με 61%, ενώ ο μέσος όρος παγκόσμια, βρίσκεται στο 49%, δηλαδή πολύ χαμηλότερα. Ουσιαστικά, η έρευνα δείχνει ότι σε χώρες όπου η κρίση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού, είναι αυξημένη η απαισιοδοξία αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις.

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας της Randstad ξεχωρίζει ότι το 35% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τη δουλειά που κατέχει και επιθυμεί να αλλάξει εργασία. Το ποσοστό αυτό είναι κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα. Μάλιστα, για νέους εργαζόμενους ηλικίας 25 – 34 ετών, ανέρχεται σε 42% το συγκεκριμένο ποσοστό.

Ο φόβος της απόλυσης, επίσης βρίσκεται πολύ υψηλά στην Ελλάδα, καθώς το 40% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στο συγκεκριμένο ερώτημα. Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά υψηλότερο από το 32% που καταγράφηκε στην Τουρκία, το 24% της Πορτογαλίας και το 18% της Αυστρίας και του Βελγίου.

Συνολικά πάντως, η εργασιακή ικανοποίηση στην Ελλάδα έφτασε το 63%, το δ’ τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, καταγράφοντας αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το γ’ τρίμηνο.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter