Ραντεβού με την ιστορία ο Ολυμπιακός

Ραντεβού με την ιστορία ο Ολυμπιακός

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει ως αντίπαλος και ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί η πρώτη φορά που φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα να… μείνει αξέχαστη. Μεγάλο ματς στη Ρώμη.

Κακά τα ψέματα, οι ελπίδες του Ολυμπιακού για κάτι καλό στο Champions League έχουν ελαχιστοποιηθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» εξ’ αρχής είχαν πολύ δύσκολο έργο, στοχεύοντας στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Όμως μετά την ήττα από τη Σπόρτινγκ στην έδρα τους και τις δύο ακόμα που ακολούθησαν σε Τορίνο και Βαρκελώνη, βρίσκονται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμούς. Το ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» ωστόσο είναι κάτι… παραπάνω από ένα παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του το καμάρι της Καταλονίας και η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο σημαδιακή, καθώς στον πάγκο της Μπάρτσα βρίσκεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο «Τσιγκούρι», στις δύο περιόδους που πέρασε στην Ελλάδα και τον πάγκο του Ολυμπιακού χειροκροτήθηκε από φίλους και αντιπάλους. «Νιώθω προσμονή να ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα», τόνισε ο Ερνέστο στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι και το «Καραϊσκάκης» του ετοιμάζει μια ξεχωριστή υποδοχή.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός ψάχνει αντίδραση και μια αξιοπρεπή εμφάνιση, η οποία θα τον βοηθήσει να ξεχάσει την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και το χειρότερο ξεκίνημα των 23 τελευταίων ετών του στο Πρωτάθλημα. Ο Τάκης Λεμονής κατάφερε να διορθώσει κάπως τα κακώς κείμενα, όμως είναι ξεκάθαρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού τους. Ο αρχηγός, Κώστας Φορτούνης, έδωσε το σύνθημα: «Μιλήσαμε και ξεκινάμε την αντεπίθεσή μας». Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αναμένεται να ηγηθεί των προσπαθειών στη δημιουργία, με τον Λεμονή ωστόσο να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κλείσιμο των χώρων.

Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη θα έχει στη διάθεσή τον Μέσι, ο οποίος αντιμετώπισε ένα μυϊκό πρόβλημα στο παιχνίδι με τη Μπιλμπάο, αλλά το ξεπέρασε. Ο Βαλβέρδε δοκίμασε στην τελευταία του προπόνηση τον Ντιν σε θέση στόπερ και τον Σέρχι Ρομπέρτο στο κέντρο, μαζί με τους Μπουσκέτς, Παουλίνιο, όμως είναι πιθανόν να ξεκινήσει και ο Αντρέ Γκόμες. Ο Μέσι, με τον Σουάρες και τον Ντεουλοφέου αναμένεται να συνθέσουν την επιθετική τριπλέτα.

Στα άλλα ματς, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Ρόμα με την Τσέλσι, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου. Οι Μπλε είναι πρώτοι με επτά βαθμούς και οι τζιαλορόσι ακολουθούν με 5, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει 2. Στο προηγούμενο ματς η Ρόμα επέστρεψε από το 2-0 και πήρε την ισοπαλία με 3-3. Πλέον, είναι εκείνη που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη. Στο άλλο ματς του ομίλου του Ολυμπιακού, η Σπόρτινγκ υποδέχεται τη Γιουβέντους.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Τρίτης (01/11, 21:45)

Βασιλεία – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπενφίκα

Παρί Σεν Ζερμέν – Άντερλεχτ

Σέλτικ – Μπάγερν Μονάχου

Ατλέτικο Μαδρίτης – Καραμπάγκ

Ρόμα – Τσέλσι

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Γιουβέντους

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter