Ρατσιστική επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ που κληρώθηκε να είναι σημαιοφόρος (Video & Photos)

Ρατσιστική επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ που κληρώθηκε να είναι σημαιοφόρος (Video & Photos)

Επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, του μικρού Αφγανού που κληρώθηκε να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο σπίτι του στη Δάφνη.

Όπως ανέφερε, περιγράφοντας το περιστατικό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα του Αμίρ Αριζού, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου που κοιμούνται τα παιδιά της. Το δωμάτιο γέμισε γυαλιά, ενώ μαζί με τις πέτρες έπεσε και ένα χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει.

«Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Γέμισε γυαλιά το δωμάτιο των παιδιών. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι. Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Ένιωσα πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Αμίρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, η οικογένεια σήμερα το πρωί ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Γιώργος Αγγελόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ενήμερο για το περιστατικό και είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

https://www.youtube.com/watch?v=2gV1Rb3kw14

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρα ρατσιστική επίθεση

Ξεκάθαρα ρατσιστική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, του παιδιού από το Αφγανιστάν που αν και είχε κληρωθεί σημαιοφόρος, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Δάφνη, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι πρακτικές που επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να απομονωθούν το συντομότερο δυνατό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται δηκτικά ως προς την ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα. «Καλωσορίζουμε, επιπλέον, τις όψιμες, αντιρατσιστικές ευαισθησίες της Ν.Δ., υπενθυμίζουμε ωστόσο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει κλήρωση για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, είχε καταψηφιστεί από το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα την… αριστεία», αναφέρει χαρακτηριστικά.





Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ζήτησε από τις αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι «αποφασισμένη για μια ανοιχτή Αθήνα, που με τους πολίτες της και σε συνεργασία με τους δήμους όλης της χώρας, θέτουν στο περιθώριο, ακραίες, μισαλλόδοξες, ξενόφοβες και ρατσιστικές πρακτικές».

«Φασίζουσες τακτικές, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και η κοινωνική ένταξής τους», αναφέρει η ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η Προκαταρκτική Εξέταση που έχει διατάξει το υπουργείο Παιδείας, για τα γεγονότα που οδήγησαν στο να παρελάσει ο Αμίρ με την ταμπέλα του σχολείου και όχι με τη σημαία.

Εξάλλου, θέση για το θέμα αυτό πήραν, με ανακοινώσεις τους, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, αλλά και ο σύλλογος γονέων του εν λόγω σχολείου.

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου με τις αποφάσεις που έχει λάβει και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει κατά καιρούς, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τους αλλοδαπούς μαθητές και τις οικογένειές τους με ποικίλους τρόπους κάτι που πράττουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΔΟΕ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ότι είναι «απαράδεκτο και συκοφαντικό να σπιλώνονται εκπαιδευτικοί για αντιλήψεις και στάσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία που εφαρμόζουν και κυρίως με τη στάση ζωής που τους διακρίνει».

   

Υπενθυμίζεται ότι, αν και ο 11χρονος δήλωνε περήφανος και χαρούμενος για την τιμή να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση, με απόφαση του διευθυντή εν τέλει κράτησε μόνο τη ταμπέλα του σχολείου, με τον σύλλογο γονέων να επικροτεί την απόφαση, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι “στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις”. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter