Ρέγκλινγκ: Ως τον Ιούλιο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Ρέγκλινγκ: Ως τον Ιούλιο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και εφαρμόσει μία αξιόπιστη αναπτυξιακή στρατηγική, μπορεί να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, επισήμανε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Cinco Días, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, με την ανάπτυξη να έχει επιστρέψει, τη δημοσιονομική κατάσταση να είναι σωστή και την ανταγωνιστικότητα να ανακάμπτει.

Ωστόσο, όπως τόνισε, πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να καταστεί η οικονομία πιο ανθεκτική.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος επεσήμανε πως το ζήτημα θα συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης τις προσεχείς εβδομάδες και πως βραχυπρόθεσμα δεν χρειάζεται μείωσή του. Ωστόσο εάν η Ελλάδα διατηρήσει τις μεταρρυθμίσεις, οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα για πρόσθετη ελάφρυνσή του τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

«Η πρόοδος είναι ορατή. Η ανάπτυξη επέστρεψε, η δημοσιονομική κατάσταση είναι σωστή, η ανταγωνιστικότητα έχει ανακάμψει. Αλλά όπως είπα, η διαδικασία μεταρρύθμισης στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί», συμπλήρωσε.

Σημείωσε επιπλέον ότι το χρέος της Ελλάδας είχε μειωθεί σημαντικά το 2012.

Ο κ. Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε εκ νέου την Ελλάδα ειδική περίπτωση, επειδή παραμένει σε προγράμματα στήριξης για οκτώ χρόνια, συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν όμως λόγοι για αυτό».

«Ένας από αυτούς είναι ότι το 2015 κινήθηκε προς τη λάθος κατεύθυνση, καταργώντας τις μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη εφαρμοστεί. Υπήρχαν δραματικές στιγμές το καλοκαίρι, όταν το Grexit ήταν μια πραγματική πιθανότητα», είπε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter