Ρεκόρ για την Porsche 911 GT2 RS (Video)

Ρεκόρ για την Porsche 911 GT2 RS (Video)

Η νέα Porsche 911 GT2 RS, εξοπλισμένη με τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο ταχύτερος γύρος αφορά τα σπορ αυτοκίνητα που είναι εγκεκριμένα για χρήση και στο δρόμο (με αριθμό κυκλοφορίας και όχι αγωνιστικά) και έγινε στην πίστα των 20,6 χιλιομέτρων του Nurburgring Nordschleife στη Γερμανία. Ο χρόνος που πέτυχε είναι 6 λεπτά και 47,3 δευτερόλεπτα.

H 911 GT2 RS, με οδηγό τον Λαρς Κέρν, «φορούσε» ελαστικά MICHELIN Pilot Sport Cup 2, εμπρός 265/35 ZR 20 και πίσω 325/30 ZR 21. Με αυτές τις προδιαγραφές θα εξοπλίζονται 8 στα 10 αυτοκίνητα που θα παράγονται στο εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen.

Ο Λαρς Κέρν δήλωσε για το ρεκόρ: «Η καθαρή απόδοση της νέας GT2 RS μπορεί με δυσκολία να αποτυπωθεί με λέξεις. Παρόλα αυτά, χωρίς την τέλεια αρμονία και ισορροπία μεταξύ του αμαξώματος (πλαίσιο) και των ελαστικών, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να επιτευχθεί τόσο γρήγορος χρόνος».

Τα MICHELIN Pilot Sport Cup 2 είναι ήδη ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για πολλά, κορυφαία αυτοκίνητα που παράγονται από τη γερμανική εταιρεία, όπως τα 918 Spyder, Cayman GT4, 911 GT3 και 911 GT3 RS. Διαθέτουν τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για κορυφαίους αγώνες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως αποδεικνύεται από την επιλογή τους ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης σε αυτά τα αυτοκίνητα, οι τεχνολογίες που διαθέτουν είναι πλέον διαθέσιμες για όλους τους οδηγούς και για απλή χρήση στο δρόμο, προσφέροντάς τους τα υψηλότερα επίπεδα αντοχής, πρόσφυσης, χειρισμού και ασφάλειας.

Τα MICHELIN Pilot Sport Cup 2 προσφέρουν την τεχνολογία «multi-compound», με την οποία διαφορετικά συστατικά γόμας χρησιμοποιούνται στα εσωτερικά και στο εξωτερικά μέρη του πέλματος και διασφαλίζουν υψηλά και σταθερά επίπεδα πρόσφυσης σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, προσφέρουν το Track Variable Contact Patch 3.0, το οποίο βελτιστοποιεί την πίεση στην επιφάνεια επαφής του ελαστικού, έτσι ώστε η ίδια ποσότητα γόμας να είναι πάντα σε επαφή με το δρόμο ή την πίστα, είτε σε οδήγηση σε ευθεία, είτε σε οδήγηση σε στροφή. Έτσι, οι οδηγοί απολαμβάνουν ένα μοναδικό συνδυασμό ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης, που αναδεικνύει τα MICHELIN Pilot Sport Cup 2 σε ιδανική λύση τόσο για καθημερινή χρήση, όσο και για τις απαιτητικές συνθήκες της πίστας.

Κατά τη διάρκεια της φάσης της ανάπτυξής τους, για την οποία συνεργάστηκαν η Michelin και η Porsche, τα MICHELIN Pilot Sport Cup 2 σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των μηχανικών της Porsche για τη νέα 911 GT2 RS. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, σταθερές επιδόσεις και εξαιρετική ισορροπία εμπρός/πίσω, ενώ παράλληλα εναρμονίζονται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την αντίσταση στην κύλιση (R117-2).

Δείτε το video με την επίδοση της 911 GT2 RS εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=Fh8_2zQZ3xM

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter