Ρεκόρ Ρονάλντο: Οκτώ τρόπαια μέσα στο 2017

Ρεκόρ Ρονάλντο: Οκτώ τρόπαια μέσα στο 2017

Μία ημέρα πριν από το Clasico, που θα ολοκληρώσει το 2017 (και) για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα θυμάται αυτή τη χρονιά που φεύγει σε λίγες ημέρες, ως μία από τις καλύτερες της καριέρας του, αν όχι την καλύτερη.

Ο διάσημος Πορτογάλος, κλείνει το έτος με οκτώ τίτλους, πέντε με την ομάδα και τρεις προσωπικούς, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Laliga: Σημείωσε 25 γκολ και έδωσε έξι ασίστ, επιτρέποντας στον Ζινεντίν Ζιντάν να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο πρωταθλήματος. Στο καθοριστικό παιχνίδι στο La Rosaleda, σκόραρε, εξασφαλίζοντας τον τίτλο. Ηταν τρίτος σκόρερ στην Laliga και πρώτος της ομάδας του. Champions League: Δώδεκα γκολ και έξι ασίστ σε δεκατρία παιχνίδια και ένας εξαιρετικός τελικός: δύο γκολ απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο, χατ-τρικ με τους Γερμανούς στο Santiago Bernabeu και ένα άλλο χατ-τρικ εναντίον Ατλέτικο στον πρώτο ημιτελικό στο Bernabeu. Κατά της Γιουβέντους, στον τελικό, δύο γκολ.

Supercopa Eυρώπης: η μοναδική διοργάνωση που δεν σκόραρε μέσα στο 2017. Ήταν αλλαγή στο παιχνίδι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1) και έπαιξε μόνο τα τελευταία επτά λεπτά, στη θέση του Καρίμ Μπενζεμά. Supercopa Ισπανίας: Μπήκε στο 57ο λεπτό στο Camp Nou, αντικατέστησε τον Μπενζεμά και στο 80` σημείωσε ένα γκολ κάνοντας το 1-2. Εβγαλε την φανέλα του να πανηγυρίσει, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, απώθησε τον διαιτητή και τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές. Μουντιάλ συλλόγων: σημείωσε δύο γκολ, ένα για να ισοφαρίσει με την Αλ Τζαζίρα στον ημιτελικό και το μοναδικό γκολ του τελικού με απευθείας φάουλ. Ολοκλήρωσε το τουρνουά ως ο δεύτερος καλύτερος παίκτης πίσω από τον Μόντριτς. Καλύτερος παίκτης της UEFA: τον Αύγουστο κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Παίκτη στην Ευρώπη στο Μονακό, κερδίζοντας τον Μέσι και τον Μπουφόν στην τελική ψηφοφορία. Βραβείο που πήρε για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ έχει συνολικά τέσσερα (2018, 2014, 2016 και 2017). The Best: τον Νοέμβριο πήρε το βραβείο «The Best» της FIFA. Νίκησε Μέσι και Νεϊμάρ στις ψήφους των αρχηγών εθνικών ομάδων και προπονητών. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο του «The Best» μετά το 2016.

«Χρυσή μπάλα»: για πέμπτη φορά πήρε τη χρυσή μπάλα στον Πύργο του Άιφελ. Το είχε καταφέρει επίσης το 2008, 2013, 2014 και 2016. Ρεκόρ: Επιπλέον, σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθούν και τα ρεκόρ που έκανε μέσα στο 2017 . Εγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία που έχει σκοράρει σε κάθε αγώνα της φάσης των ομίλων του Champions League, έγινε ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Club και ισοφάρισε το ρεκόρ των επτά γκολ του Πελέ στο διηπειρωτικό μεταξύ 1962 και 1963. Επιπλέον, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία του Champions League (114 έναντι 97 του Μέσι), σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (115 έναντι 100 του Μέσι) και στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι επίσης ο κορυφαίος σκόρερ (9) όλων των Euro, θέση που μοιράζεται με τον Πλατινί και ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με 422 γκολ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter