Ρέμπραντ και Βουλή υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές της Ολλανδίας

Ρέμπραντ και Βουλή υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές της Ολλανδίας

Η νέα ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτική την επίσκεψη των μαθητών στο Κοινοβούλιο, αλλά και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας.

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις για το νέο κυβερνητικό συνασπισμό να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά τα τέσσερα κόμματα που αναμένεται να συμμετέχουν συμφωνούν τουλάχιστον σε ένα πράγμα: Οι Ολλανδοί μαθητές πρέπει να μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τον πίνακα «Νυχτερινή Περίπολο» του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη του 17ου αιώνα Ρέμπραντ, αλλά και να επισκεφθούν το Κοινοβούλιο για να καταλάβουν πώς ακριβώς λειτουργεί, τουλάχιστον μια φορά στα μαθητικά τους χρόνια.

Τα σχέδια αυτά αποτελούν μέρος μιας εντεινόμενης συζήτησης γύρω από την «ταυτότητα των Ολλανδών», τα πρότυπα και τις αξίες τους, την οποία τροφοδότησε το κεντροδεξιό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών CDA.

O ηγέτης του CDA, Σίμπραντ Μπουμά, υποστηρίζει, μάλιστα ότι πρέπει οι μαθητές να είναι υποχρεωμένοι να τραγουδούν στο σχολείο τον εθνικό ύμνο, «Χετ Βιλχέλμους», ήτοι «Ο Γουλιέλμος». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θεωρείται πιθανό, σύμφωνα με τις ολλανδικές εφημερίδες.

Αυτό που πιθανόν να συμβεί είναι η εισαγωγή μαθημάτων σχετικών με τον εθνικό ολλανδικό ύμνο, τα οποία θα περιλαμβάνουν ανάλυση των στίχων και της μελωδίας του.

«Τα τέσσερα κόμματα που σχηματίζουν συνασπισμό –το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD), οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA), οι Δημοκρατικοί του ’66 (D66) και η Χριστιανική Ένωση- έχουν έλθει σε συμφωνία» όσον αφορά την επίσκεψη των μαθητών στο εθνικό μουσείο και το κοινοβούλιο, έγραψε η ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf» επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης πιθανότατα να συνεχίσουν και μετά τις 9 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, σπάζοντας το ρεκόρ των 208 ημερών που σημειώθηκε το 1977.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter