Ρέντσι για ευρωεκλογές: Επιθυμώ ένα μέτωπο από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα

Ρέντσι για ευρωεκλογές: Επιθυμώ ένα μέτωπο από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα

Στην πορεία των προοδευτικών και ευρωπαϊκού προσανατολισμού δυνάμεων προς τις ευρωεκλογές και στις πιθανές, αναγκαίες συμμαχίες, αναφέρεται σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα La Stampa o Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

Σε σχέση με τη δημιουργία ενός μετώπου που να συμπεριλαμβάνει τους πράσινους, τους σοσιαλιστές, την ομάδα των φιλελευθέρων και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ματτέο Ρέντσι τονίζει: «Θα ήθελα να ενταχθεί σε αυτό και ο Τσίπρας, επιθυμώ ένα μέτωπο από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα. Αν επιλεγεί σοσιαλιστής υποψήφιος, θα ήθελα κάποιον ικανό να ξεκινήσει διάλογο με όλους. Ένας πολιτικός σαν τον Φρανς Τίμερμανς, (στον οποίο αναφερθήκαμε πρόσφατα και με τον Ιταλό πρώην υπουργό εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι), θα ήταν ένας άριστος υποψήφιος».

Σε σχέση, δε, με την ιταλική κυβερνητική συμμαχία της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, ο Ματτέο Ρέντσι προβλέπει ότι η μεγάλη αποδοχή από μέρους των πολιτών δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, αλλά προσθέτει ότι δεν πρόκειται να ξεσπάσει κυβερνητική κρίση, διότι οι δυο πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν την Ιταλία έχουν καταλάβει όλες τις κύριες θέσεις της εξουσίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η πρώτη αναφορά στην ανάγκη μιας ευρείας συμμαχίας όλων των προοδευτικών και ευρωπαϊκού προσανατολισμού δυνάμεων για τις επόμενες ευρωεκλογές, «με ένα μέτωπο από τον Εμανουέλ Μακρόν Μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα», έγινε, πριν δυο εβδομάδες, από τον Ιταλό φιλόσοφο και πρώην δήμαρχο της Βενετίας Μάσσιμο Κατσιάρι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter