Ρέθυμνο: Προληπτικές εξετάσεις για αμίαντο στους αστυνομικούς

Ρέθυμνο: Προληπτικές εξετάσεις για αμίαντο στους αστυνομικούς

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ρεθύμνου θα εξεταστούν προληπτικά για την έκθεσή τους στον αμίαντο, λόγω της καθημερινής τους έκθεσης στο συγκεκριμένο καρκινογόνο υλικό, το οποίο βρίσκεται σε εσωτερική τοιχοποιία στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας / Τομέας Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις στους εργαζόμενους συναδέλφους μας.

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα, αντιπροσωπευτικό δείγμα εργαζομένων θα κληθεί να πραγματοποιήσει προληπτικές εξετάσεις αίματος, τα δείγματα των οποίων θα αποσταλούν για ανάλυση σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο του εξωτερικού.

Ευελπιστούμε ότι οι εξετάσεις θα είναι «καθαρές» και οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας απόλυτα υγιείς.

Δηλώνουμε ότι, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τους συναδέλφους μας που έχουν εκτεθεί στον κίνδυνο του αμιάντου και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας στο μέλλον.

Ελπίζουμε στην οριστική λύση του κτηριακού προβλήματος των Αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης μας, η οποία θα καταστεί δυνατή μόνο με την άψογη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνου.

Πηγή: zarpanews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter