Ρήγας: Έχουν ξεφύγει τελείως στη ΝΔ

Ρήγας: Έχουν ξεφύγει τελείως στη ΝΔ

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε κάθε μορφή βίας ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “News247” τονίζοντας πως δεν υπάρχει καλή και κακή βία, ενώ τάχθηκε κατά των συμψηφισμών των δυο άκρων.

Στη «σκιά» της επίθεσης που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, άσκησε κριτική στην ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν καταδικάζει απερίφραστα την ακροδεξιά ρητορεία που αναπτύσσεται, προσθέτοντας μάλιστα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διαφοροποιηθεί από τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Συνεχίζοντας την κριτική του για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «έχουν ξεφύγει τελείως στη ΝΔ» για να προσθέσει ακολούθως, «συνεχίζει (η ΝΔ) να εκτελεί συμβόλαια των οικονομικών συμφερόντων που εκτελούσε πριν και δεν πρόλαβε να τα τελειώσει», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση πολιτικό φορέα της κοινωνικής καταστροφής. Με αφορμή την υπόθεση Νοβάρτις και όσα ακολουθούσαν με την επιστροφή της δικογραφίας στην τακτική δικαιοσύνη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ τονίζοντας πως είναι συνδεδεμένη τόσο με τη διαπλοκή όσο και με σειρά σκανδάλων που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Και πρόσθεσε πως όλο το σύμπλεγμα πολιτικών – οικονομικών ελίτ και τραπεζιτών έχουν ευθύνη για όσα συνέβησαν στη χώρα «και ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τι έγινε». Κλείνοντας την τοποθέτησή του για τα περιστατικά βίας υπογράμμισε πως «δεν μπορεί κανείς να έχει ιδεολογική σχέση με τη βία, είναι μακρυά από εμάς. Δεν υπάρχει κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίζει την καλή και την κακή βία».

Ο Πάνος Ρήγας επιτέθηκε στην ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας πως ζητούν εκλογές τώρα που βλέπουν πως η κυβέρνηση της Αριστεράς βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και καθιστά σαφείς τις διαχωριστικές της γραμμές με το παλαιό πολιτικό σύστημα. Όπως τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ένα στενό δημοσιονομικό πλαίσιο η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, καθώς έβαλε στο επίκεντρο την κοινωνία. Κάνοντας αναφορά σε ορισμένα από όσα έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, ο κ. Ρήγας σημείωσε την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, την αναπτυξιακή πορεία της χώρας αλλά και τη μείωση της ανεργίας. Στο κοινωνικό κομμάτι, επανέλαβε την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, με την παράλληλη ενίσχυση του, τις αλλαγές στην παιδεία ενώ προανήγγειλε παρεμβάσεις στους μισθούς και τη φορολογία τον Σεπτέμβριο.

«Κάτι έχει αλλάξει» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει: «Δεν λεω ότι οι πολίτες δεν νιώθουν τις δυσκολίες» είπε, για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του λέγοντας μεταξύ άλλων, «μετά τη λήξη του προγράμματος θα μπορέσουμε να καθορίσουμε το μίγμα της πολιτικής μας». Ειδικά στο κομμάτι του πλεονάσματος και των επιβεβλημένων μέτρων ο κ. Ρήγας επανέλαβε πως τα μέτρα που επέβαλλαν οι δανειστές για να επιτευχθεί το πλεόνασμα πλεον, δεν αντιστοιχούν σε καμία λογική αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις υπέρ εκείνων που πιέστηκαν εν μέσω κρίσης.

Ερωτηθείς για τα μέτρα του 2019-2020 που αφορούν στη μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τα ψηφισμένα αντίμετρα και επανέλαβε πως η επόμενη περίοδος (μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο) θα σημάνει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης και του κόμματος, ο Πάνος Ρήγας επανέλαβε τη θέση αρχής, ότι δηλαδή κυβέρνηση-κόμμα- Κ.Ο πρέπει -και συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό, όπως είπε- να λειτουργούν συλλογικά.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση εμφανίστηκε σίγουρος για νέα εκλογική νίκη του κόμματος υπογραμμίζοντας τις διαφορές της σημερινής κυβέρνησης με το παλαιό πολιτικό σύστημα και προσθέτοντας, «δεν θα χάσουμε τις εκλογές γιατί με εντιμότητα και ειλικρίνεια κάναμε μια προσπάθεια και θα την αναγνωρίσει ο ελληνικός λαός», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «πλέον συλλογικό πρόεδρο που έχει περάσει από το κόμμα».

Τέλος, σε ερώτηση για το Κίνημα Αλλαγής και κατά πόσο θα μπορούσε να είναι συνομιλητής για ενδεχόμενη συνεργασία ο κ. Ρήγας τού καταλόγισε αντιφατική πολιτική σημειώνοντας πως «το προηγούμενο διάστημα έκαναν κριτική, δεν ψήφισαν θετικά στοιχεία του προγράμματος, τώρα μπήκαν στη γραμμή Γεωργιάδη», είπε.

Συνεχίζοντας την κριτική του μετά το αίτημα της κ. Γεννηματά για εκλογές εδώ και τώρα, σημείωσε δηκτικά, «ζητά εκλογές για να μην αποφασίσουμε το νέο πρόγραμμα. Ποιο πρόγραμμα;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «δεν υπάρχει προγραμμα, υπάρχει μόνο η λήξη του τρέχοντος προγράμματος, δεν υπάρχει κανένα καινούργιο μέτρο ενώ και η μεταμνημονιακή επιτροπεία είναι ανάλογη με τις υπόλοιπες χώρες που βγήκαν από προγράμματα», ανέφερε ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος καισυμπλήρωσε πως το μόνο που μένει είναι να δούμε τα ακριβή μέτρα για το χρέος.

«Για εκείνους (το Κίνημα Αλλαγής), το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλώντας για την επικεφαλής του Κινήματος είπε: «η κ. Γεννηματά δεν έχει καταλάβει, στη φάση που η χώρα βρίσκεται στην ανάπτυξη και βγαίνει από το πρόγραμμα, ζητάει εκλογές. Υπάρχει σκοπιμότητα όσο πιο φανερό γίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τη χώρα από το πρόγραμμα, αυτό τους κοστίζει» τόνισε. Ο κ. Ρήγας μάλιστα εκτίμησε ότι η κ. Γεννηματά είναι «όμηρος» του Ευάγγελου Βενιζέλου και των πολιτικών, οι οποίοι είχαν την ευθύνη που έφτασε η χώρα έως εδώ.

Πάντως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πλέον υπάρχουν δυο πόλοι, ο προοδευτικός και ο συντηρητικός. Όπως σημείωσε η απόφαση της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στην διεύρυνση του κόμματος μέσα στις κοινωνικές δυνάμεις και δευτερεύοντως στις πολιτικές, τονίζοντας πως η συζήτηση μπορεί να αναπτυχθεί με τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας. Μάλιστα στέλνοντας μήνυμα προς την κ. Γεννηματά, σημείωσε πως στην Πορτογαλία η κυβέρνηση συνεργασίας έγινε από την Αριστερά και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter