Ρήγμα… στους σεισμολόγους: Τι γράφει ο Τσελέντης, τι απαντά ο Χουλιάρας, τι γίνεται με τον Βαρώτσο

Ρήγμα… στους σεισμολόγους: Τι γράφει ο Τσελέντης, τι απαντά ο Χουλιάρας, τι γίνεται με τον Βαρώτσο

Διαξιφισμούς μέσω Facebook, ανταλλάσουν κορυφαίοι σεισμολόγοι της χώρας με αφορμή την ανακοίνωση της σύνθεσης της Εθνικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και την απουσία του Παναγιώτη Βαρώτσου, με φόντο τις πολλαπλές μικρές σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η αρχή έγινε από τον καθηγητή σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Άκη Τσελέντη, ο οποίος με ανάρτησή του κατήγγειλε ότι στην 20μελή επιτροπή δεν κλήθηκε να συμμετάσχει ο ίδιος αλλά και ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος.

Ιδού τι έγραψε στο προφίλ του.

«Μόλις ανακοινώθηκε η 20 Μελής Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ. Φυσικά ούτε εγώ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ ήμαστε μέσα!

Αν το πιστεύετε το χάρηκα, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ ΕΞΩ!!! Νοιώθω ΠΟΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ να εκφέρω της απόψεις μου. Πάντως με 20μελή επιτροπή μέχρι να συνεννοηθούν όχι θα έχει γίνει ο σεισμός αλλά θα κοντεύει να ολοκληρωθεί και η μετασεισμική ακολουθία. Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. (Στην προηγούμενη επιτροπή ήμουν, που δεν ήμουν Δ/ντης του Γεωδυναμικού…)».

https://www.facebook.com/Prof.Akis.Tselentis/posts/1600303443369139?pnref=story

Στον Άκη Τσελέντη, απάντησε λίγες ώρες μετά με ανάρτησή του στο facebook, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε : «Όποιος μιλά για αποκλεισμό Βαρώτσου κτλ είναι βαθιά νυχτωμένος. Η καθημερινή μας συνεργασία σε περιόδους σεισμικής έξαρσης στην παρακολούθηση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου από το δίκτυο ΒΑΝ, τα αποτελέσματα και τα δεδομένα ήταν και θα είναι στη διάθεση και πρόσβαση σε όλη την επιστημονική κοινότητα»..

Μάλιστα συνόδευσε την ανάρτηση και με φωτογραφία του με τον Παναγιώτη Βαρώτσο.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=524428274610632&set=a.103091023411028.1073741828.100011303911235&type=3&theater

Όποιος μιλά για αποκλεισμό Βαρώτσου κτλ είναι βαθιά νυχτωμένος. Η καθημερινή μας συνεργασία σε περιόδους σεισμικής έξαρσ…

Posted by Gerasimos Chouliaras on Dienstag, 9. Januar 2018

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter