Rob Caggiano: «Eρχόμαστε με την καλύτερη δυνατή διάθεση»

Rob Caggiano: «Eρχόμαστε  με την καλύτερη δυνατή διάθεση»

Ο κιθαρίστας των Volbeat μιλάει για την παρθενική εμφάνιση των Δανών στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Rockwave Festival.

Ανήκουν αναμφίβολα στην ελίτ της νέας γενιάς του χέβι μέταλ καθώς κατάφεραν με το μοναδικό τους ύφος που παντρεύει ροκαμπίλι, πρώιμο ροκ εν ρολ και μέταλ να γεμίζουν μεγάλες αρένες. O ίδιος ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica άλλωστε τους είπε κάποτε ότι «αυτό το… Elvis metal που παίζετε μου αρέσει πολύ» και κάπως έτσι βρέθηκαν να ανοίγουν τις συναυλίες των Metallica σε δύο παγκόσμιες περιοδείες. Λίγες μέρες προτού οι Volbeat ανέβουν στη σκηνή του Rockwave Festival το Documento ανακρίνει τον Αμερικανό κιθαρίστα Rob Caggiano, το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος που έχει ξαναπαίξει ζωντανά στην Ελλάδα.

Καλησπέρα Rob. Σε λίγες μέρες θα παίξετε στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Μπορείς να κάνεις έναν απολογισμό της μέχρι τώρα περιοδείας;

Τα πάντα κύλησαν εξαιρετικά για εμάς και ερχόμαστε στην Ελλάδα με την καλύτερη δυνατή διάθεση. Ήταν πολύ σημαντικό ότι και οι καιρικές συνθήκες μας βοήθησαν, καθώς στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο μπορεί να συναντήσεις πολλή βροχή και λάσπη. Ευτυχώς φέτος δεν είχαμε τέτοια θέματα.

Πόσο σημαντικό είναι για ένα συγκρότημα να επισκέπτεται για πρώτη φορά μια χώρα στο απόγειο της καριέρας του;

Είναι κάτι για το οποίο ανυπομονούμε, καθώς –όπως είπες– είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε σε μέρη όπου δεν έχουμε ξαναπάει. Τουλάχιστον οι άλλοι τρεις, γιατί εγώ έχω ξαναπαίξει ζωντανά στην Ελλάδα (σ.σ.: ως μέλος των Anthrax, το 2011). Είναι ένα άνοιγμα σε μια νέα αγορά και θέλουμε να παίξουμε μπροστά σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Στο Rockwave θα παίξετε πριν από τους Iron Maiden, κάτι που σημαίνει ότι θα «συστηθείτε» σε ένα πολυπληθές κοινό. Αισθάνεστε ότι είναι σαν ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσετε;

Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που το θέτεις. Εμείς θα ανέβουμε στη σκηνή και θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο! Το γεγονός βέβαια ότι δεν έχουμε ξαναπαίξει στην Ελλάδα είναι ένας ακόμη λόγος για να τα δώσουμε όλα, όπως κάνουμε σε κάθε σόου. Να είστε σίγουροι ότι θα περάσουμε πολύ καλά!

Πόσο έχουν εξελιχτεί οι Volbeat ύστερα από δεκατρία χρόνια καριέρας;

Πιστεύω αρκετά. Άλλωστε κάθε μπάντα που είναι τόσο καιρό μαζί βελτιώνεται συνεχώς και πιέζει τον εαυτό της να κάνει όλο και περισσότερα, διαφορετικά δεν θα είχε ούτε συνέχεια ούτε συνέπεια, έτσι δεν είναι;

Συμφωνώ, τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι. Τι απαντάς όμως σε εκείνους που σας έχουν χαρακτηρίσει ως μια… boogie εκδοχή των Metallica;

Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω ξανακούσει αυτό αλλά ακούγεται αρκετά χαριτωμένο. Οι Metallica αποτελούν κομμάτι του μουσικού μας DNA καθώς μεγαλώσαμε με τη μουσική τους. Σαφώς και μας έχουν επηρεάσει πολύ, όμως δεν θα έλεγα ότι ακουγόμαστε όπως αυτοί.

Πιστεύεις ότι οι Volbeat μπορούν να είναι μεταξύ των συγκροτημάτων που θα διαδεχτούν τα μεγάλα ονόματα του χέβι μέταλ;

Τι να σου πω, νομίζω ότι θα φανεί στο μέλλον αυτό. Προς το παρόν, αυτό που κάνουμε είναι να κυκλοφορούμε όσο καλύτερα άλμπουμ μπορούμε ώστε να το τραβήξουμε όλο αυτό όσο πιο μακριά γίνεται.

Με την εξάπλωση των social media ο περισσότερος κόσμος έχει πλήρη εικόνα για το τι θα δει αφού τα setlists είναι λίγο πολύ γνωστά, ενώ και το YouTube είναι γεμάτο από βίντεο. Τι πρέπει να κάνει μια μπάντα για να επαναφέρει το στοιχείο της έκπληξης στις συναυλίες της;

Μπορεί να βρίσκεις το setlist και τα βίντεο στο ίντερνετ όμως δεν έχεις δει εμάς τους ίδιους ζωντανά. Τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που ζεις όταν παρακολουθείς τους Volbeat από κοντά.

Στην Αθήνα θα δούμε ένα πλήρες σόου των Volbeat;

Σε αυτήν την περιοδεία δεν έχουμε ολόκληρη την παραγωγή που στήνουμε όταν κάνουμε τις δικές μας headline περιοδείες. Ο κόσμος όμως θα απολαύσει ένα πραγματικό σόου των Volbeat, χωρίς εκπτώσεις.

Η Αθήνα είναι ο τελευταίος σταθμός. Να περιμένουμε κάτι ξεχωριστό;

Τι να σου πω, μπορεί να παίξουμε λίγο πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως (γέλια).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter