Ρόδος: Διαμαρτυρία των ταξιτζήδων στα γραφεία της ΝΔ

Ρόδος: Διαμαρτυρία των ταξιτζήδων στα γραφεία της ΝΔ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο, πραγματοποίησαν οι ταξιτζήδες στη Ρόδο, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος Κώστα Κυρανάκη, που σε τηλεοπτική εκπομπή τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας της πολυεθνικής εταιρίας  Uber στη χώρα μας.

 Μετά τη διαμαρτυρία το διοικητικό συμβούλιο των αυτοκινητιστών ταξί επέδωσε στα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής το εξής ψήφισμα:

“Συνηθίζεται τις αποκριές να φοριούνται οι μάσκες. Στη Νέα Δημοκρατία όμως, όχι τα προσχήματα αλλά ούτε τα έθιμα δεν μπορείτε να κρατήσετε. Ο κ. Κυρανάκης – Αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, φρόντισε να βγάλει τις μάσκες και να καταδείξει το τρομακτικό πρόσωπο μιας νεοφιλελεύθερης παρέας που ευελπιστεί ότι θα κυβερνήσει τη χώρα. Φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ο κύριος Κυρανάκης είπε τα εξής:

«Να σας πω μια μεταρρύθμιση η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει κόστος. Ήμουν νωρίτερα, σήμερα, με τον διευθυντή της εταιρείας UBER εδώ στην Ελλάδα. Τι μπορούν να κάνουν νέα παιδιά τα οποία είναι άνεργα, τα οποία θέλουν να δουλέψουν και θέλουν ενδεχομένως να μπουν στην εταιρία και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω. Να πάρουν το IX τους και να το κάνουν UBER. Δεν μπορούν λοιπόν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο λοιπόν, χωρίς να χρειαστεί ΤΡΟΙΚΑ, χωρίς να χρειαστεί μνημόνιο, να φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο και να πει: Κάθε άνθρωπος, κάθε πολίτης ο οποίος θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα, μπορεί με μια απλή άδεια, η οποία δεν κοστίζει τίποτα, να κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό σημαίνει δουλειές και θέσεις εργασίας. Αυτό είναι μεταρρύθμιση κ. Τράγκα».

Αν αυτή είναι η επίσημη πολιτική θέση της Νέας Δημοκρατίας για την UBER, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, να το ξεκαθαρίσετε, με επίσημη ανακοίνωση ΤΩΡΑ. Αν ο κ. Κυρανάκης εξέφρασε τις δικές του απόψεις και όχι του κόμματος, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, την απομάκρυνση του από τη Νέα Δημοκρατία. Ας συνεχίσει την καριέρα του στην UBER. Ούτε στην πολιτική θα λείψει, ούτε στην παράταξη σας. ’ Σταματήστε να στέλνετε σε τηλεοπτικές εκπομπές άσχετα κολεγιόπαιδα, που ακούσια ή εκούσια, παίζουν με τις ζωές χιλιάδων οικογενειών που ζουν από το ταξί.

Αυτές οι οικογένειες υποφέρουν αλλά εξακολουθούν να πληρώνουν τους φόρους και τις οικονομικές υποχρεώσεις που η αναποτελεσματική πολιτική σας επέβαλλε. Και τους πληρώνουν εδώ, στην πατρίδα μας, όχι σε φορολογικούς παράδεισους.

Αν για τη Νέα Δημοκρατία, κάθε IX αυτοκίνητο νοείται αυτομάτως
και ταξί, ας βγει ξεκάθαρα να το πει. Κι ας αναλάβει και την υποχρέωση να
εξηγήσει σε όλους αυτούς που έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να πάρουν μια
κρατική άδεια μεταφορέα ότι πιάστηκαν κορόιδα. Ας εξηγήσει σε όλους αυτούς, που
πλήρωναν 460 ευρώ το μήνα ασφαλιστική εισφορά και βρέθηκαν υπερχρεωμένοι στον
ΟΑΕΕ, ότι είναι κορόιδα, γιατί τα παιδιά της UBER θα κάνουν την ίδια δουλειά,
χωρίς υποθήκες, χωρίς φορολόγηση, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Πείτε ξεκάθαρα στον κόσμο ποιο είναι το
πρόγραμμα σας. Για ποιο λόγο προωθείτε τις πολυεθνικές και τα καρτέλ και ο
κόσμος θα κρίνει αν πρέπει να σας στηρίξει ή όχι. Πάψτε όμως να παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων”!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter