Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ φοράει ξανά τη στολή του Iron Man στη νέα ταινία της Marvel «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» και στην συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη μιλάει αναλυτικά για τη νέα εποχή υπερηρώων που ανατέλλει στο Χόλιγουντ.

– Η Κάτια Αρφαρά καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου και Χορού της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση εξηγεί στη Στέλλα Χαραμή γιατί το Fast Forward Festival μάς προτείνει να δούμε την Αθήνα αλλιώς.

– Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ «The Comic Con». Οι λεπτομέρειες της μεγάλης γιορτής των κόμικς στο ρεπορτάζ της Μαρίνας Αγγελάκη.

– Η ηθοποιός Ιωάννα Κολλιοπούλου νικήτρια του βραβείου Μελίνα Μερκούρη για την παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη, μιλά στην Αφροδίτη Ερμίδη για τη σημασία της βράβευσης αυτής.

– Για 7η χρονιά η Ελλάδα φιλοξενεί «Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου». Φέτος στο αφιέρωμα που πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας είναι αφιερωμένο σε 8 χώρες από την Μαύρη Ήπειρο. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

– Ανοίγει τις πύλες της η 15η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που φέτος είναι αφιερωμένη στη γαλλόφωνη λογοτεχνία. Το ρεπορτάζ είναι της Μαρίνας Αγγελάκη.

– Η ομάδα του Κινητήρα με την καλλιτεχνική επιμέλεια της νεοσύστατης ομάδας ΓΑΒ διασκορπίζεται μέσα στην Αθήνα με αναγνώσεις εκπλήξεις που ξαφνιάζουν τους κατοίκους της. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

– Απόσπασμα από το βιβλίο «Η απογοήτευσή μου στη Ρωσία» της Αμερικανίδας αναρχοκομμουνίστριας Εμα Γκόλντμαν με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Ποδήλατο ή πατίνι; Στο Crash Test της εβδομάδας δύο αντίπαλοι ανεβάζουν ταχύτητες και η Ηλέκτρα Ζαργάνη μετρά τις επιδόσεις τους.

Ενας οδηγός φορτηγού που ταξιδεύει εκτός Ελλάδας περιγράφει τις εμπειρίες του στην Εμυ Ντούρου και οι ιστορίες θα μπορούσαν άνετα να αποτελέσουν τη βάση για ένα κινηματογραφικό σενάριο.

– Ο συνθέτης και μαέστρος Ορέστης Μπαζός σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Ερμίδη μιλά για την σύγχρονη όπερά του με τίτλο «Το τετράγωνο ενός κύκλου».

– Οι αιωρούμενοι κύριοι του βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ είναι μια σπουδή πάνω στην έννοια του πραγματικού και μια προσπάθεια να δημιουργήσει έναν κόσμο φανταστικό και μυστηριώδη που κρύβεται πίσω από τα πιο συνηθισμένα πράγματα. Στην παρουσίαση της εικαστικού Κατερίνας Μαγείρου εντοπίζονται τα βασικά χαρακτηριστικά του.

– Η σκηνοθέτις Αναστασία Κουμίδου γράφει για τη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη» για την εμπειρία της στο Κολόμπους με τα πανέμορφα ελάφια και τις ινδιάνικες σπηλιές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter