Ρονάλντο: Ο γλύπτης υπερασπίζεται το έργο του!

Ρονάλντο: Ο γλύπτης υπερασπίζεται το έργο του!

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να λεχθούν πολλά, άσχημο όμως δεν το λες! Αυτό όμως το κατόρθωσε ο αυτοδίδακτος γλύπτης Εμανουέλ Σάντος ο οποίος φιλοτέχνησε την προτομή του για το αεροδρόμιο της Μαδέιρα το οποίο και έλαβε το όνομα του διάσημου ποδοσφαιριστή.

Το «φιλοτέχνησε» βέβαια είναι κάτι το σχετικό, βλέποντας την προτομή και διαβάζοντας τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Μετά από τον σάλο όμως που ξέσπασε ο 40χρονος Εμανουέλ Σάντος υπερασπίστηκε το έργο του επισημαίνοντας ότι άρεσε στον ίδιο το Ρονάλτον- έτσι τουλάχιστον λέει.

Πρώην καθαριστής στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα και αυτοδίδακτος γλύπτης, ο Σάντος ομολόγησε ότι ασχολείται με την γλυπτική μόλις τα τελευταία δύο χρόνια και υποστήριξε ότι δεν «γίνεται να ευχαριστήσεις τους πάντες».

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι χρειάστηκε 15 μέρες για να ολοκληρώσει την προτομή, αφότου υπέβαλλε την πρότασή του στους υπευθύνους του αεροδρομίου, ενώ πρόσθεσε ότι αναγκάστηκε να δουλέψει μόνο με φωτογραφίες του ινδάλματος αφού ο ίδιος ήταν πολύ απασχολημένος.

Μιλώντας στα πορτογαλικά ΜΜΕ, ο Santos ανέφερε ότι έστειλε φωτογραφίες του γλυπτού στον Ρονάλντο και από τις απαντήσεις που έλαβε, κατάλαβε ότι του άρεσε η προτομή και ζήτησε μόνο μερικές αλλαγές για να φαίνεται νεότερος. «Ζήτησε μόνο να αλλάξουν μερικές ρυτίδες που του προσδίδουν μία συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του όταν ετοιμάζεται να χαμογελάσει».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο, η προτομή είχε ήδη αποκαλυφθεί για την έναρξη της τελετής. Ο Κριστιάνο ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που έφτασαν στη Μαδέιρα, αλλά του μίλησα στην αίθουσα των VIP. Τον ρώτησα πώς του φάνηκε το αποτέλεσμα και μου είπε ότι του άρεσε».

Την Τετάρτη, πάντως, ο διάσημος ποδοσφαιριστής φωτογραφήθηκε περιχαρής μπροστά από την μπρούτζινη προτομή που κοσμεί πλέον το «Aeroporto Cristiano Ronaldo» στην Μαδέρα της Πορτογαλίας, το οποίο μετονομάστηκε έτσι προς τιμής του.

Συνοδευόμενος από την μητέρα του, την σύντροφό του και τον γιο του, ο Ρονάλντο ευχαρίστησε τους δεκάδες θαυμαστές του που βρέθηκαν εκεί και μίλησε για την επίθεση που δέχεται επειδή η πόλη τον τίμησε με αυτόν τον τρόπο.

«Το βλέπω το όνομά μου σε αυτό το αεροδρόμιο είναι πολύ ιδιαίτερο, όλοι ξέρουν πόσο περήφανος είμαι για την πατρίδα μου και ειδικά για την πόλη μου. Βέβαια, εγώ ποτέ δεν το ζήτησα όλο αυτό, αλλά δεν είμαι υποκριτής, και νιώθω χαρούμενος και μεγάλη τιμή. Ξέρω πως κάποιοι δεν συμφωνούν και ξέρω και μερικούς που χαίρονται, αν και δεν κατάφεραν να είναι εδώ. Θα προσπαθήσω να τιμήσω την Πορτογαλία και ειδικά την Μαδέρα με αυτοθυσία, αξιοπρέπεια και πάθος», δήλωσε ο διάσημος ποδοσφαιριστής, απαντώντας εμμέσως σε όσους αντέδρασαν με το νέο όνομα του αεροδρομίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter