«Ροντέο» στη Βουλή: Σόου Πατούλη και αποβολή Αγοραστού από την Επιτροπή για τον «Κλεισθένη»

«Ροντέο» στη Βουλή: Σόου Πατούλη και αποβολή Αγοραστού από την Επιτροπή για τον «Κλεισθένη»

Ξέφυγε ο έλεγχος στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, να αποχωρεί από την αίθουσα και τον επικεφαλής τής Ένωσης Περιφερειών, Κωνσταντίνο Αγοραστό, να αποβάλλεται από τη διαδικασία εν μέσω έντασης.

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα κατά τη συζήτηση του υπό κατάρτιση σχεδίου «Κλεισθένης» στην τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του οποίου αναμένεται να θεσπιστεί η απλή αναλογική στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η συνύπαρξη των εκπροσώπων των Δήμων και Περιφερειών, κ.κ. Πατούλη και Αγοραστού αντίστοιχα, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας αποδείχτηκε εκρηκτική, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση του κ. Πατούλη και στην απομάκρυνση του κ. Αγοραστού.

«Το μπούλινγκ που κάνει ο κύριος βουλευτής σας παρακαλώ να με προστατέψετε. Θέλει να επιβάλει την άποψή του! Το καταλαβαίνω, έτσι έχει συνηθίσει» είπε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής ο κ. Πατούλης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Θηβαίο, να παρεμβαίνει απαντώντας: «Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις προσβολές εδώ μέσα; Έλεος!». Παράλληλα, βουλευτές διαμαρτύρονταν έντονα, με τον πρόεδρο της επιτροπής, Δημήτρη Γάκη, να τονίζει: «Τι θέλετε, να διακόψουμε; Αν δεν αντιδρούσαμε θα είχε τελειώσει το θέμα!». «Εσείς με προσβάλλατε. Αν δεν μπορεί να κρατηθεί, έξω είναι το ιατρείο», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του κ. Πατούλη προς τον κ. Καματερό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής παρενέβη και πάλι, εγκαλώντας τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τα λεγόμενά του, με αποτέλεσμα ο κ. Πατούλης να απειλεί με αποχώρηση. «Με τέτοια συμπεριφορά και προσβολές κ. Πατούλη ίσως είναι καλύτερα να αποχωρήσετε», παραίνεσε ο κ. Γάκης τον κ. Πατούλη, με τον δήμαρχο Αμαρουσίου να αποχωρεί από την αίθουσα.

Και αποβολή Αγοραστού

Αν και φαινόταν πως τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε και το δεύτερο… επεισόδιο. Αυτή τη φορά οι αψιμαχίες αφορούσαν τον επικεφαλής των Περιφερειών, Κωνσταντίνο Αγοραστό, και τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη. Ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικων έψεξε τον κ. Αγοραστό περί αλλαγή στάσης και «κωλοτούμπας», με τον επικεφαλής των Περιφερειών να εκρήγνυται, βγάζοντας από τα ρούχα του τον πρόεδρο.

«Και νόμιζα ότι είστε σοβαρός άνθρωπος! Σας παρακαλώ πηγαίνετε έξω!» είπε ο πρόεδρος στον κ. Αγοραστό και συμπλήρωσε: «Δεν θα μας διαλύσουν την κουβέντα ούτε ο κ. Αγοραστός, ούτε ο κ. Πατούλης. Πρώτη φορά δημιουργείται αυτό το θέμα στην Επιτροπή!». «Προφυλάξτε εμένα από τον “κωλοτούμπα”!» προέτρεψε τον κ. Γάκη ο επικεφαλής των Περιφερειών, προσθέτοντας σε έντονο υφος: « Ο “κωλοτούμπας” λέει τους άλλους “κωλοτούμπες”! Με ένα νόμο φέρατε και σκίσατε το μνημόνιο κύριε κωλοτούμπα;»

«Τι τραμπουκισμός είναι αυτός; Παίρνετε μικρόφωνο με το έτσι θέλω!» αντέτεινε ο πρόεδρος και απέβαλε τον κ. Αγοραστό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter