Ρουμελιώτης: Πιστεύω ότι η αξιολόγηση θα κλείσει – Πανταλάκης: 100 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2017

Ρουμελιώτης: Πιστεύω ότι η αξιολόγηση θα κλείσει – Πανταλάκης: 100 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2017

Κλιμάκιο της Attica Bank, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Παναγιώτη Ρουμελιώτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Θεόδωρο Πανταλάκη, επισκέφθηκε κατά το διήμερο της 1ης και 2ας Μαρτίου τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος επισκέψεων της Διοίκησής της με τα καταστήματα και τους πελάτες της.

Η Διοίκηση της τράπεζας συναντήθηκε με τα στελέχη της στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και τους ανέπτυξε διεξοδικά το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης που υλοποιείται, ενώ παρουσίασε παράλληλα τους στόχους και τις προοπτικές του τρέχοντος έτους.

Ταυτόχρονα, η Διοίκηση της Attica Bank, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της Β. Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση και τη διεύρυνση της συνεργασίας της τράπεζας με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων της ευρύτερης περιοχής.

O Πρόεδρος Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην ομιλία του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει, αλλά και ότι ο ισχυρός πυρήνας των δανειστών θα υποχωρήσει προς ένα ρεαλιστικότερο πρωτογενές πλεόνασμα,

Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει απομείωση του χρέους της Ελλάδας, καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει σε μακροχρόνια βάση με χρέος που ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ. Γνωστοποίησε δε ότι γίνεται «πάλη», στο πλαίσιο και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η άρση των capital controls ή και η επέκταση των μέτρων που θα διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις στις προσπάθειές τους και την εξωστρέφειά τους.

Ο κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε ότι ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών διευκρινίζοντας ότι στηρίζει αυτήν την εκτίμηση «στο γεγονός ότι με την ανάκαμψη της οικονομίας θα σταματήσει η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι τράπεζες θα μπορέσουν πιο εύκολα να χειριστούν το stock. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει πάρα πολύ το νομοθετικό πλαίσιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των ενεργειών του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Attica Bank, καθώς το 70% των 220 προβλεπόμενων κινήσεων έχουν ήδη διεκπεραιωθεί. Βασικός στόχος του σχεδίου ήταν η προσαρμογή στα ευρήματα του ελέγχου που είχαν διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός.

Ο κ. Πανταλάκης σημείωσε ακόμη ότι στόχος της τράπεζας είναι μέσα από τις συνεργασίες της με εθνικούς και υπερεθνικούς οργανισμούς να προσφέρει χρηματοδοτήσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντός του 2017, αλλά και να πετύχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, ιδίως δε των εξωστρεφών και καινοτόμων επιχειρηματιών με υψηλή τεχνογνωσία και ποιοτικά προϊόντα, μέσω ενός ευέλικτου δικτύου καταστημάτων, απαλλαγμένων από τα βάρη του παρελθόντος .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter