Ρώμη: Άγριος καβγάς πολιτών με την δήμαρχο για το δέντρο

Ρώμη: Άγριος καβγάς πολιτών με την δήμαρχο για το δέντρο

Παράπονα κάνουν τις τελευταίες μέρες στον δήμο της Ρώμης οι πολίτες, εξαιτίας του φτωχού διάκοσμου του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Το δέντρο βρίσκεται  στην Πιάτσα Βενέτσια, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας και χαρακτηρίζεται ως «δέντρο της λιτότητας»από πολλούς κατοίκους και επισκέπτες της Ρώμης,ενώ αρκετοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στη σελίδα της «αιώνιας πόλης» αλλά και μέσω εκατοντάδων αναρτήσεων σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, πολλοί συνέκριναν το «θλιμμένο» -όπως ανέφεραν- δέντρο της Ρώμης με τα πιο «πλούσια» δέντρα άλλων ιταλικών και ευρωπαϊκών πόλεων, περιγράφοντας την απογοήτευσή τους.

Οι αντιδράσεις των δημοτών έφεραν τη δημόσια τοποθέτηση της δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook την Τετάρτη, επεσήμανε ότι «οι Ρωμαίοι θέλουν ένα πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και θα το έχουν».

Η δήμαρχος επικαλέστηκε τις σπατάλες των προκατόχων της για να δικαιολογήσει τον λιτό στολισμό, ωστόσο αποφάσισε να παρακάμψει για λίγο την πολιτική εξοικονόμησης πόρων που ακολουθεί η δημοτική αρχή, δίνοντας εντολή να προστεθεί ένα γιγάντιο αστέρι και περισσότερα φωτάκια στο δέντρο, για να αποκτήσει περισσότερη λάμψη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter