Ρωσία: Επανεκλέγεται ο Πούτιν με 73,9% (εικόνες)

Ρωσία: Επανεκλέγεται ο Πούτιν με 73,9%  (εικόνες)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν όπως αναμενόταν, επανεξελέγη στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM, με 76.3%, σύμφωνα με το exit poll του RIA.

Στις εκλογές συμμετείχαν περισσότεροι από 107 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Με την νίκη του αυτή ο Πούτιο θα συνεχίσει να κρατά το τιμόνι της χώρας ως το 2024 και θα ενισχύσει την θέση του ως ο μοναδικός ισχυρός άνδρας της Ρωσίας εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις της Μόσχας με την Δύση.

Στη δεύτερη θέση, ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν εξασφαλίζοντας το 11,2%, μπροστά από τον υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι (6,7%) και την προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφο Ξένια Σαμπτσάκ (2,5%) , έπειτα από μία άτονη εκλογική διαδικασία.

Στα 65 του χρόνια, ο Πούτιν εξασφάλισε την τέταρτη θητεία, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα αφού ορίσθηκε διάδοχος του Μπορίς Γέλτσιν.

Ωστόσο ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια ΜΚΟ ανέφεραν σήμερα παρατυπίες.

Το μη κυβερνητικό παρατηρητήριο εκλογών Golos, το οποίο δημοσιεύει διαδικτυακά λίστα με εκλογικές παραβάσεις, είχε καταγράψει μέχρι νωρίς το μεσημέρι 1.764, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter