Ρώσοι χάκερς “χτύπησαν” εταιρία ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ

Ρώσοι χάκερς “χτύπησαν” εταιρία ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ

Στο δίκτυο εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας στο Βερμόντ στις ΗΠΑ διείσδυσαν Ρώσοι χάκερ, εξαπολύοντας κυβερνοεπίθεση που δεν είχε συνέπειες για τη λειτουργία της εταιρείας, αλλά αποκάλυψε το πόσο ευάλωτο είναι το σύστημα, αναφέρει σε ρεπορτάζ η Washington Post, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση.

Κακόβουλο λογισμικό, το οποίο «συνδέεται με την επιχείρηση κυβερνοπειρατίας που έχει ονομαστεί Grizzly Steppe από την κυβέρνηση (του προέδρου Μπαράκ) Ομπάμα, εντοπίστηκε στους υπολογιστές μιας εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του Βερμόντ», ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να διευκρινίζει πότε συνέβη αυτό.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους, η εφημερίδα συμπλήρωσε πως ο κώδικας «δεν χρησιμοποιήθηκε ενεργά για να διαταραχθεί η λειτουργία» της εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, όμως αυτή «η διείσδυση στο εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι σημαντική, διότι σηματοδοτεί ένα δυνητικά πολύ σοβαρό κενό στην ασφάλεια» των υποδομών των ΗΠΑ.

Οι Ρώσοι χάκερ έστειλαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχαν κακόβουλο κώδικα για να μπορέσουν να διεισδύσουν στους υπολογιστές της εταιρείας, και κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς εισόδου στα συστήματα, κατά το δημοσίευμα. Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter