SAG Awards 2017: Οι μεγάλοι νικητές και η οργή των Σταρ του Χόλιγουντ κατά του Τράμπ (Photos)

SAG Awards 2017: Οι μεγάλοι νικητές και η οργή των Σταρ του Χόλιγουντ κατά του Τράμπ (Photos)

Την Κυριακή που μας πέρασε μια ακόμα αξέχαστη βραδιά πέρασε στην ιστορία του Hollywood, καθώς το σωματείο SAG-AFTRA (Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists) τίμησε τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς σε κινηματογράφο και τηλεόραση μέσω της καθιερωμένης, πλέον, τελετής απονομής των SAG Awards.

Σταρ της τηλεόρασης και της μεγάλης οθόνης συγκεντρώθηκαν στο Shrine Auditorium για να γιορτάσουν αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν και την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο ανεκδιήγητο διάταγμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο κλείνει τα σύνορα σε πρόσφυγες και αλλοδαπούς υπηκόους επτά χωρών.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Άστον Κούτσερ, ο οποίος χαιρέτισε τους θεατές, αλλά και «όλους όσους βρίσκονται σε αεροδρόμια που ανήκουν στη δική μου Αμερική. Σας αγαπούμε και σας καλωσορίζουμε.»

Η Τζούλια Λούις Ντρέιφους, που πήρε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού κωμικής σειράς χαρακτήρισε το διάταγμα Τραμ «κηλίδα ντροπής.» «Ο πατέρας μου διώχθηκε από τους Ναζί για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και αναγκάστηκε να φύγει από την κατεχόμενη Γαλλία», είπε προσθέτοντας ότι είναι αμερικανίδα πατριώτισσα, ότι αγαπά τη χώρα της και γι’ αυτό η κίνηση Τραμπ της προκάλεσε αποστροφή. «Δεν είναι αμερικανικό αυτό!», φώναξε.

Αλλά και η Έμμα Στόουν, η οποία είχε ήδη λάβει «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ “La La Land”, εξήρε τους συναδέλφους της ηθοποιούς που αντικατοπτρίζουν την κοινωνία. « Η χώρα μας περνά μια δύσκολη ώρα και πολλά πράγματα είναι ασυγχώρητα και τρομακτικά και πρέπει να αντιμετωπιστούν», είπε η Στόουν.

Κι ενώ οι περισσότεροι απ’ τους πρωταγωνιστές της βραδιάς τάχθηκαν υπέρ της αποδοχής του διαφορετικού, ο Ντέηβιντ Χάρμπουρ (“Stranger Things”) επέλεξε πιο δραστικά λόγια: «Θα αφήσουμε πίσω μας τα ψέμματα και θα κυνηγήσουμε τα τέρατα. Κι όταν χανόμαστες μέσα στην υποκρισία και την τυφλή βία, θα χτυπήσουμε ορισμένους στο πρόσωπο, αν προσπαθήσουν να βλάψουν τους αδύναμους», είπε εν μέσω εκκωφαντικού χειροκροτήματος.

Κατά τα άλλα η βραδιά κύλησε όμορφα. Περίπου 120.000 ηθοποιοί επιλέγουν σε ποιους απονέμονται τα βραβεία SAG.

Kαι δεδομένου ότι οι ηθοποιοί αποτελούν και το μεγαλύτερο τμήμα εκείνων που ψηφίζουν για τα Όσκαρ, τα Βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών θεωρούνται τρόπον τινά προάγγελος των σπουδαιότερων κινηματογραφικών βραβείων στον κόσμο.

Οι φετινοί νικητές των σπουδαιότερων SAG Awards είναι:

Κατηγορία Κινηματογράφος

Καλύτερος ηθοποιός: Ντένζελ Ουάσιγκτον, “Fences”

Καλύτερη ηθοποιός: Έμμα Στόουν, “La La Land”

Βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου: Μαχερσάλα Άλι, “Moonlight”

Βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου: Βαϊόλα Ντέηβις, “Fences”

Κατηγορία Τηλεόραση

Καλύτερος ηθοποιός κωμικής σειράς: Γουίλιαμ Χ. Μέησι, “Shameless”

Καλύτερη ηθοποιός κωμικής σειράς: Τζούλια Λούις Ντρέιφους, “Veep”

Καλύτερος ηθοποιός τηλεταινίας/τηλεοπτικής σειράς: Μπράιαν Κράνστον, “All the Way”

Καλύτερη ηθοποιός τηλεταινίας/τηλεοπτικής σειράς: Σάρα Πώλσον, “The People V. O.J. Simpson: American Crime Story”

Καλύτερος ηθοποιός δραματικής σειράς: Τζον Λίθγκοου, “The Crown”

Καλύτερη ηθοποιός δραματικής σειράς: Κλερ Φουά, “The Crown”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter