Σάλος από το πρωτοσέλιδο του Documento για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σάλος από το πρωτοσέλιδο του Documento για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ενόχλησε τη ΝΔ το πρωτοσέλιδο του Documento για τον «Κήρυκα των Δανείων» Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αποκαλύψεις για το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας που αφορούν στη «συμφωνία αλήθειας» με τους τραπεζίτες για τα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων», της εφημερίδας της οικογένειας Μητσοτάκη.

Η ΝΔ επιχειρεί με «τσουνάμι» ανακοινώσεων να απαντήσει στις αποκαλύψεις του Documento, χωρίς ωστόσο να τοποθετείται επί της ουσίας των ερωτημάτων.

Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε την επίθεση της ΝΔ, επιμένοντας στα πραγματικά ζητήματα που θέτει το επίμαχο δημοσίευμα. Αναλυτικά η απάντησή του:

Βαξεβάνης προς Μητσοτάκη: Αναβαθμίστηκες από τις καφετιέρες της SIEMENS, στα δάνεια

«Η ΝΔ, αποφάσισε να βγάλει μία ακόμη ανακοίνωση κατά του Documento, για να μιλήσει για λασπολόγους κάνοντας και προσωπική επίθεση σε μένα.

Για μία ακόμη φορά θα επιμείνω και θα ζητήσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμη και αν επιλέγει τη στρατηγική της έντασης, των χαρακτηρισμών και της απαξίωσης του Τύπου να απαντήσει:

-Πήρε ή όχι δάνεια από δύο Τράπεζες με όρους που χαρακτηρίζονται ως “ασυνήθιστοι για τα τραπεζικά δεδομένα” από τη Τράπεζα της Ελλάδος;

-Για το ένα από αυτά τα δάνεια, ισχύει ή όχι ότι δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ επί έντεκα χρόνια χωρίς η Τράπεζα να το καταγγείλει;

-Για τμήμα των δανείων υπάρχει ή όχι έλλειψη εξασφαλίσεων;

-Οι ρυθμίσεις των δανείων έγιναν ή όχι αφού συστάθηκε η Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και αποκαλύφθηκε η σκανδαλώδης χορήγηση και κυρίως η μη πληρωμή;

-Ακόμη και οι ρυθμίσεις αυτές είναι ή όχι σκανδαλώδεις αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δίνει 3.000 ευρώ για δύο χρόνια και το 2018 τα υπόλοιπα 600.000 αλλά έχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση;

Ποιος Έλληνας πολίτης έχει αυτούς τους όρους δανειοδότησης; Είναι ντροπή η οικογένεια Μητσοτάκη , μια από τις πιο πλούσιες της Ελλάδας, να γίνεται αυτό που ο Στουρνάρας είπε στη Βουλή “στρατηγικός κακοπληρωτής”. Να μην πληρώνει δηλαδή ενώ έχει για να εξασφαλίζει ρυθμίσεις.

Όλα όσα γράφει το Documento, έχουν καταγραφεί και στα πρακτικά της Επιτροπής της Βουλής, τα οποία δεσμευόμαστε να τα δημοσιεύσουμε.

Καλό λοιπόν θα είναι να απαντήσει επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τις κατηγορίες τις επιστρέφω. Όπως και όταν αποκαλύφθηκε πως έχει πάρει τηλεφωνικό κέντρο SIEMENS χωρίς να πληρώσει, πήγε να πληρώσει εκ των υστέρων, έτσι έκανε και με τα δάνεια.

Φαίνεται πως ο κύριος Μητσοτάκης έχει περάσει από τις οικοσκευές και τις καφετιέρες SIEMENS σε ανώτερο επίπεδο. Αυτό των δανείων.

Μου δίνει επίσης το δικαίωμα αφού χρησιμοποιεί συνεχώς το “ο γνωστός κύριος Βαξεβάνης” υποτιμητικά, να πως ναι, είμαι γνωστός από τη δουλειά μου. Ο ίδιος είναι γνωστός ως γιος του μπαμπά του, ως αχώριστος του κατηγορούμενου για παιδοφιλία Νίκου Γεωργιάδη και φυσικά ως φίλος του Χριστοφοράκου και του Παπασταύρου.»

Σκληρή απάντηση στη ΝΔ από την κυβέρνηση

Mε την ρήση «Λαγός την φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του» απαντά το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Documento.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού :

«Ο κ. Μητσοτάκης, που αναγκάστηκε μετά τη γενική κατακραυγή και την πρόσφατη εξεταστική στη Βουλή, να προχωρήσει σε ρύθμιση των δανείων της εταιρείας “ΚΗΡΥΞ ΑΕ”, της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο ίδιος και εξέδιδε την εφημερίδα “Κήρυκας Χανίων”, προσπαθεί να ρίξει λάσπη στην κυβέρνηση.

Έχοντας δικαιώσει τον τίτλο “στρατηγικός κακοπληρωτής” καλό θα είναι να μην προκαλεί και να πληρώσει τα χρέη του. Άλλωστε η ρύθμιση που του έχει γίνει (για χρέη 718.132 ευρώ θα πληρώνει 3.000 το μήνα και στις 2.11.2018 θα μπορεί να κάνει νέα ρύθμιση!…) προκαλεί το κοινό αίσθημα.»

Η αντίδραση της ΝΔ στο δημοσίευμα

Η ΝΔ επιχειρεί να απαντήσει στο Documento, με ανακοίνωση στην οποία, κατά την πάγια τακτική της, ταυτίζει τον Τύπο με την κυβέρνηση και εμπλέκει σ’ ένα δημοσίευμα το οποίο περιλαμβάνει αδιάσειστα στοιχεία για τα δάνεια του αρχηγού της, τον πρωθυπουργό τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα.

Η ΝΔ όμως, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην εξέδρα και θέλοντας να αποδώσει ένα ακόμη αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σε πολιτικές σκοπιμότητες, αρνείται να απαντήσει επί της ουσίας σ’ ένα πολύ απλό ερώτημα: αν είναι αληθή όσα αποκαλύπτει το Documento για τα δάνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του «Κήρυκα Χανίων» (μεταξύ των οποίων κι ένα δάνειο 300.000 ευρώ για το οποίο επί έντεκα χρόνια δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ) με έγγραφα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων και έγγραφα της Τράπεζα της Ελλάδος.

Διαβάστε την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οποία δεν υπάρχει κουβέντα για την «ταμπακιέρα»:

“Ο επίσημος εργολάβος εκτόξευσης λάσπης της Κυβέρνησης κ. Βαξεβάνης, ξαναχτύπησε.

Από το πρώτο φύλλο κυκλοφορίας της νέας εφημερίδας του κ. Καλογρίτσα, επισημάναμε τον πραγματικό σκοπό έκδοσής της που δεν είναι άλλος από την εκτέλεση συμβολαίων σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων της απερχόμενης παρέας του Μαξίμου.

Μετά το φιάσκο του διαγωνισμού παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και την παροιμιώδη αποτυχία των κ. Τσίπρα και Παππά να αποκτήσουν κανάλι με δάνεια της Τράπεζας Αττικής, ο επίδοξος καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Καλογρίτσας, προκαλεί τους πολίτες με ένα ψευδές και χυδαίο πρωτοσέλιδο, που επιχειρεί να εμπλέξει σε δήθεν τραπεζικό σκάνδαλο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγήσεις.

Ό,τι και αν κάνει, όμως, όποιες βρώμικες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσει η παρέα του Μαξίμου, θα βουλιάξει στη λάσπη που κατασκευάζει.

Η αλήθεια πάντα κερδίζει.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter