Σάλος στην Αυστραλία- Ακροδεξιός γερουσιαστής ζήτησε «τελική λύση» για να απαγορευθεί η μετανάστευση μουσουλμάνων

Σάλος στην Αυστραλία- Ακροδεξιός γερουσιαστής ζήτησε «τελική λύση» για να απαγορευθεί η μετανάστευση μουσουλμάνων

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ και όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν σήμερα μια ομιλία γερουσιαστή, ο οποίος χρησιμοποίησε τον όρο «τελική λύση» ζητώντας την αναβίωση της περιοριστικής μεταναστευτικής πολιτικής που είναι γνωστή ως «Λευκή Αυστραλία».

Σε μια από τις πιο διχαστικές ομιλίες που έχουν εκφωνηθεί στο κοινοβούλιο από το 1996, όταν η ακροδεξιά πολιτικός Πολίν Χάνσον δήλωσε ότι η Αυστραλία έχει πλημμυρίσει από Ασιάτες, ο γερουσιαστής Φρέιζερ Άνινγκ ζήτησε χθες πανεθνική ψηφοφορία για το εάν θα πρέπει να απαγορευθεί ή όχι η μετανάστευση μουσουλμάνων.

Ο Άνινγκ δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι είναι υπεύθυνοι για τρομοκρατικές ενέργειες και εγκλήματα και εξαρτώνται από το κρατικό σύστημα πρόνοιας. Οι μουσουλμάνοι αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 3% του πληθυσμού της Αυστραλίας, κατά επίσημα στοιχεία.

Εν μέσω της γενικής κατακραυγής, ο Τέρνμπουλ έσπευσε να καταδικάσει τον Άνινγκ.

«Απορρίπτουμε, καταδικάζουμε τον ρατσισμό σε κάθε του μορφή» και «τα σχόλια του γερουσιαστή Άνινγκ ορθώς καταδικάζονται και απορρίπτονται από όλους μας», δήλωσε ο Τέρνμπουλ στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος Μπιλ Σόρτεν δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο: «Θα πρέπει να πεις κάτι εντελώς εξωφρενικό ώστε να σε καταδικάζουν όλοι στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας, αλλά ο γερουσιαστής Άνινγκ το κατάφερε αυτό».

Ο Άνινγκ συμμετέχει σε μια συμμαχία με αρκετούς συντηρητικούς, ανεξάρτητους βουλευτές, κάτι που έχει ενισχύσει τον κατά τα άλλα περιορισμένο ρόλο του στην άνω βουλή του αυστραλιανού κοινοβουλίου.

«Η τελική λύση στο θέμα της μετανάστευσης είναι, φυσικά, μια ψηφοφορία του λαού», δήλωσε ο Άνινγκ στο κοινοβούλιο.

Η Τελική Λύση ή η Τελική Λύση στο Εβραϊκό Ζήτημα ήταν σχέδιο των Ναζί για τη γενοκτονία ή την εξόντωση των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Άνινγκ ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι δεν γνώριζε την ιστορία της φράσης αυτής.

Ωστόσο σήμερα ο γερουσιαστής Άνινγκ είπε πως «δεν μετανιώνει για τίποτε και δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη» από κανέναν.

Τη δήλωσή του καταδίκασε και η Χάνσον, δηλώνοντας στη Γερουσία σοκαρισμένη από την ομιλία του Άνινγκ. «Είμαστε μια πολυφυλετική κοινωνία και πάντα υποστήριζα ότι δεν χρειάζεται να είσαι λευκός για να είσαι Αυστραλός», δήλωσε.

Στο πλαίσιο της λεγόμενης πολιτικής «Λευκή Αυστραλία», η χώρα περιόρισε τη μετανάστευση από μη ευρωπαϊκά κράτη από το 1901 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1960 χρησιμοποιώντας διάφορους νόμους.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter