Σάμος: Αστυνομικός διακινούσε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα

Σάμος: Αστυνομικός διακινούσε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα

Νέα περίπτωση διεφθαρμένου αστυνομικού αποκαλύφθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Συνελήφθη 49χρονος αρχιφύλακας κατηγορούμενος ότι στο αεροδρόμιο Σάμου, βοηθούσε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα να επιβιβαστούν σε πτήσεις για το εξωτερικό. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο Πυθαγόρειο βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του, μετά την καταγγελία 28χρονου Παλαιστίνιου. Όπως είπε πέρασε στη χώρα μας από τον Έβρο τον περασμένο Απρίλιο. Στην Αθήνα συνάντησε 41χρονο Ρασίντ από τη Συρία, ο οποίος του ζήτησε 5.000 ευρώ για να του ετοιμάσει πλαστά έγγραφα και εισιτήριο για τη Σουηδία. Στη συνέχεια τον έστειλε στη Σάμο και του έδωσε οδηγίες.

Τη συμφωνημένη ημέρα (22 Σεπτεμβρίου) ο Παλαιστίνιος πήγε στο αεροδρόμιο, συνάντησε τον αρχιφύλακα στο αεροδρόμιο που προσπάθησε να τον περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων. Όμως έγιναν αντιληπτοί από άλλη αστυνομικό του αεροδρομίου και ο αρχιφύλακας του έκανε νοήματα και απομακρύνθηκε από το χώρο.

Μία εβδομάδα αργότερα ο 28χρονος Παλαιστίνιος προσπάθησε να περάσει πάλι τον έλεγχο διαβατηρίων χωρίς τη βοήθεια του κυκλώματος και με πλαστό σουηδικό διαβατήριο. Όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Στις φωτογραφίες που έδειξαν οι αστυνομικοί αναγνώρισε τον αρχιφύλακα αλλά και τον Ρασίντ. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι όπου έμενε ο αρχιφύλακας στο Πυθαγόρειο, όπου και βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. 

Ο αρχιφύλακας δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς πως προμηθεύτηκε όλα αυτά τα αντικείμενα. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σάμου. Ο Ρασίντ αναζητείται.

Φωτογραφία: My Samos

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter