Σαν Φρανσίσκο: Μόνον αδέσποτα θα πωλούν τα pet shop

Σαν Φρανσίσκο: Μόνον αδέσποτα θα πωλούν τα pet shop

Η Πολιτεία της Καλιφόρνια έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που απαγορεύουν πλέον στα pet shop να πωλούν γάτες, σκύλους και κουνέλια που δεν προέρχονται από διάσωση. Με πιο απλά λόγια: Επιτρέπεται η πώληση μόνον αδέσποτων!

Την απόφαση χαιρέτισαν οι οργανώσεις προστασίας των ζώων κάνοντας λόγο για μια τεράστια νίκη τους με στόχο να προστατευθούν χιλιάδες αδέσποτα αλλά και για να εξαλειφθούν οι απαράδεκτες συνθήκες αναπαραγωγής κατοικίδιων στην περιοχή.

Κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύρια αδέσποτα υπόκεινται σε ευθανασία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή την “Pet Rescue and Adoption ACT”, που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019.

Με βάση πλέον το νόμο, στα καταστήματα θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 500 δολάρια για την πώληση ενός ζώου που δεν προέρχεται από διάσωση.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε δεν θα επηρεάσει τους επίσημους εκτροφείς αλλά ο κύριος στόχος της θα είναι να διευκολυνθεί η υιοθέτηση χιλιάδων σώων που κατακλύζουν τα καταφύγια της.

Η Κολιφόρνια δεν θα είναι η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που θα εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο. Το Λος Άντζελες, το Σαν Ντιέγκο, το Σικάγο, η Φιλαδέλφεια, η Βοστώνη και το Όστιν επιβάλλουν την ίδια νομοθεσία.

«Οι περισσότεροι λάτρεις των ζώων είναι τρομοκρατημένοι στη σκέψη να κρατήσουν το αγαπημένο τους οικογενειακό κατοικίδιο σε βρώμικο κλουβί για ένα δευτερόλεπτο – πόσο μάλλον για μια εβδομάδα, ένα μήνα ή και χρόνια. Ωστόσο, αυτή είναι η τύχη πολλών ζώων σε μεγάλης κλίμακας εμπορικές δραστηριότητες αναπαραγωγής σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των μητέρων πολλών κουταβιών και γατών που πωλούνται σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων», αναφέρει το Συμβούλιο Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο σε μια ανακοίνωσή του.

Η Mimi Bekhechi, διευθύντρια της οργάνωση PETA αλλά και διεθνών προγραμμάτων χαρακτήρισε την απόφαση ως “προοδευτική” και ως “παράδειγμα”.

«Με αυτή την ψηφοφορία, το Σαν Φρανσίσκο έχει αποδειχθεί ότι είναι η πόλη της αγάπης για εκατομμύρια σκυλιά και γάτες που ψάχνουν απεγνωσμένα ένα σπίτι», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Η απληστία των “pet shops” τρέφει τη σκληρή εμπορική βιομηχανία αναπαραγωγής που κρατά θηλυκά σκυλιά και γατιά φυλακισμένα μέσα σε βρώμικα συρμάτινα κλουβιά με μόνον σκοπό την αναπαραγωγή ενώ στην συνέχεια τα μικρά απομακρύνονται για να σταλούν προς πώληση εκατοντάδες μίλια μακριά».

“Η πόλη αναγνώρισε ότι τα ζώα δεν είναι εμπορεύματα και ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της βιομηχανίας και των εκατομμυρίων σκύλων και γάτων που βρίσκονται σε καταφύγια σε όλο τον κόσμο και τα οποία υπόκεινται σε ευθανασία επειδή δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για όλους», κατέληξε η Mimi Bekhechi.

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος: Ορισμένοι εκτιμούν πως η απαγόρευση θα βλάψει τις επιχειρήσεις τους και θα περιορίσει την πρόσβαση των καταναλωτών στις πιο δημοφιλείς ράτσες.

Οι φωνές ωστόσο αυτές καλύπτονται από εκείνες των φίλων των ζώων που επιθυμούν μια καλύτερη μεταχείριση και «ηθικές» συνθήκες διαβίωσης των τετράποδων φίλων του ανθρώπου.

Όπως φαίνεται ο κόσμος θέλει «ανθρώπινες» συνθήκες και απαιτεί ένα σπίτι για κάθε αδέσποτο και οι φωνές αυτές αυξάνονται και δυναμώνουν.

Πληροφορίες: independent.co.uk / mnn.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter