Σαν σήμερα πέθανε η «ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών» – Πλήθος ερωτημάτων και θεωριών γύρω από το θάνατό της

Σαν σήμερα πέθανε η «ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών» – Πλήθος ερωτημάτων και θεωριών γύρω από το θάνατό της

Η Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ (1959 – 1998) πέθανε σαν σήμερα, στις 21 Σεπτεμβρίου του 1998, σε ηλικία 39 ετών, κατά τη διάρκεια του ύπνου της, προκαλώντας απέραντη θλίψη στους θαυμαστές της, αλλά εγείροντας ταυτόχρονα πλήθος ερωτημάτων για τη ζωή και την καριέρα της στον κλασικό αθλητισμό, τα οποία παραμένουν αναπάντητα έως σήμερα.

Η Αμερικανίδα σπρίντερ έφυγε από τη ζωή πριν από 20 χρόνια και οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι πιθανές αιτίες του θανάτου της ήταν η ασφυξία λόγω θέσης, η επιληπτική κρίση ή σπηλαιώδες αγγείωμα του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου.

Ωστόσο διάφορες φήμες έφεραν την ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών να έχει επιβαρυνθεί η υγεία της από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από τη νεκροψία, αλλά και την οικογένειά της η οποία υποστήριξε πως είχε εκ γενετής μια εγκεφαλική δυσμορφία και μάλιστα πριν από τον θάνατό της είχε υποστεί άλλα τρία εγκεφαλικά αλλά και ένα καρδιακό επεισόδιο.

Στην ιστορία έμεινε για τα μακριά και βαμμένα νύχια της και φυσικά για τα δύο μεγάλα παγκόσμια ρεκόρ που σημείωσε στα 100μ και 200μ και τα οποία παραμένουν ακατάρριπτα μέχρι σήμερα. Ήταν παντρεμένη με τον άλτη του τριπλούν Αλ Τζόινερ, εξού και το προσωνύμιο «Φλο-Τζο» που της είχε αποδοθεί, ενώ ο γάμος τους απέφερε και μία κόρη.

Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1959 στο Λος Άντζελες, όπου και μεγάλωσε, ενώ το 1983 έλαβε μέρος στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Ελσίνκι και κατέλαβε τη τέταρτη θέση στα 200μ με 22.46. Τον επόμενο χρόνο (1984) συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ με 22.04.

Το 1987, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης, τερμάτισε επίσης δεύτερη με 21.96. Στις 16 Ιουνίου 1988, στην Ινδιανάπολη, στα αμερικανικά τράιαλ (αγώνες πρόκρισης) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ με 10.49. Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας η Γκρίφιθ κέρδισε συνολικά 3 χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο. Στους ημιτελικούς των 200μ σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο βελτίωσε στον τελικό με 21.34. Επίσης χρυσό κέρδισε στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ και ασημένιο με την ομάδα 4χ400μ.

Την ίδια στιγμή άρχισαν να πληθαίνουν οι φήμες για χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά ποτέ δεν βρέθηκε θετική, ενώ η ίδια απέδιδε την δραματική αλλαγή στο σώμα της σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που υποστήριζε ότι εφάρμοζε. Μετά τους Ολυμπιακούς της Σεούλ αποσύρθηκε από τους στίβους ενώ μια απόπειρα επανόδου που έκανε το 1996 δεν στέφθηκε από επιτυχία, αφού ταλαιπωρήθηκε από μία τενοντίτιδα και αποσύρθηκε οριστικά.

Η Γκρίφιθ έφυγε από τη ζωή στις 21 Σεπτεμβρίου του 1998 σε ηλικία 39 ετών και όσοι προσπάθησαν να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους για τον πρόωρο θάνατό της στη χρήση απαγορευμένων ουσιών, δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τίποτα. Οι ιατρικές γνωματεύσεις δεν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς τους και τα ερωτηματικά για τον θάνατο της Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ παρέμειναν…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter